FOTO: Za godinu dana smršala 114 kg

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Za godinu dana smršala 114 kg

Dvadesetosmogodišnja Ana Sirbu iz Njujorka imala je više od 200 kilograma kada je shvatila da će, ukoliko nastavi da jede dotadašnjim tempom, uništiti svoj život ili ga u krajnjem slučaju izgubiti.

Kada je počela teško da diše, jedva se kretala i prestala da spava od straha da će se ugušiti, Ana je odlučila da se podvrgne dijeti i za godinu dana smršala je 114 kilograma. Bivša kucvarica sada nosi konfekcijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj 38.

"Pre nego što sam izgubila kilograme osećala sam se zarobljeno u svom telu. Nisam mogla da budem ja, nisam mogla da se krećem niti da radim ono što sam želela. Sada se osećam slobodno. Osećam kao da mogu uraditi šta god poželim i da budem aktivna koliko god želim", rekla je Ana.

Njeni problemi počeli su pre pet godina, kada je radila duge smene, redovno jela picu i prejedala se, što je rezultiralo laganim debljanjem. Svako jutro u pet sati jela je italijansku hranu i nakon određenog vremena shvatila je da se teže kreće. Kada je stala na vagu doživela je šok, bila je teška više od 200 kilograma.

"Smešno je to što nikada nisam bila opsednuta hranom, niti bilo šta slično. Samo sam radila pogrešne stvari u pogrešno vreme. Svako jutro nakon posla sam jela i onda legala, što nikako nije zdravo", rekla je Ana. "Težina je uticala na sve. Nisam mogla da radim kućne poslove, nisam mogla da odem ni do radnje da kupim hleb. Dobila sam otkaz jer mi je menadžer rekao da ne može imati toliko debelu osobu u kuhinji. Bila sam u depresiji i isrcpljena, pa sam došla do tačke u kojoj nisam napuštala svoj dom. Kada sam 'prebacila' 200 kilograma nisam mogla da spavam. Moj momak se budio usred noći kako bi proverio da li sam još živa. Bio je to strašan period za sve ljude oko mene", rekla je Ana.

Bila je na striktnoj dijeti godinu dana i izgubila 114 kilograma. Picu i čips je zamenila je zdravim obrocima. Išla je na savetovanja i vežbala. Uspela je i svi su bili ponosni na nju.

"Džogiram svaki dan jer mi se to zaista sviđa. Vozim bicikl i plešem jer to obožavam. Nikada to sve ne bih uspela bez podrške svoje porodice i momka koji je bio uz mene i kada nam je bilo najteže i kada smo bili nesrećni. Sada je ponosan", rekla je Ana.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.