Najbolje sa FEST-a u Kupini!

Izvor: RadioCity.rs, 28.Feb.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje sa FEST-a u Kupini!

Program je 25.02. otvorio dugo očekivani film našeg reditelja Emira Kusturice „Na mlečnom putu” u kojem glavne uloge tumače Monika Beluči i Sloboda Mićalović. Film pripoveda o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << burnu prošlost – kako svoju, tako i prošlost sopstvene zemlje. 
Film možete pogledati narednih dana od 21h.

Od 28. februara do 9. marta svake večeri od 19h možete pogledati sledeće filmove:
„Noćne zveri”, SAD Film je „priča unutar priče" koja tokom prvog dela prati Suzan, ženu koja dobija rukopis knjige od svog bivšeg muža, čoveka koga je ostavila dvadeset godina ranije, tražeći njeno mišljenje. Drugi segment prati liniju samog rukopisa pod nazivom Noćne zveri, o čoveku čiji porodični odmor postaje nasilan i smrtonosan.

„Druga strana nade”, Finska Ovo je priča o ukrštenim putevima finskog putujućeg trgovca i sirijskog izbeglice.

„Ljubav nije stranac”, Grčka Filmgovori o tri različite priče koje imaju zajednički imenitelj –ljubav, ali i to da je u svakom paru jedan grčki državljanin adrugi stranac. Svaka naracija predstavlja drugu generacijuzaljubljenih u vreme društveno-ekonomskog previranja u južnoj Evropi, da bi se na kraju sve tri priče povezale u jednu. Poputumetničkog dela triptiha, gde je svaka slika naizgled samostalnakompozicija, uticaj filma ogleda se u posmatranju sve tri priče kaoceline. “Ljubav nije stranac” prati likove na njihovom teškomputu do ljubavi. Uprkos surovoj realnosti, Grčka je i dalje zemlja ukojoj postoji istina, lepota i humanost. Mesto gde ljubav možeprocvetati i u mraku.

„Po cenu života”, SAD Film prati dva brata koji izvršavaju niz pljački kako bi sačuvali porodični ranč koji je pod hipotekom, a porodica u dugovima.

„Džeki”, SAD, Čile, Francuska Nakon atentata na Džona Kenedija, Prva dama Žaklin Kenedi bori se sa svojom tugom i traumom kako bi povratila svoju veru, utešila decu i definisala istorijsku zaostavštinu svog supruga. Izuzetan u svojoj prodornoj intimnosti i bolan u svojoj tuzi, Džeki je neverovatno sirov portret legendarne američke Prve dame, potresene tragedijom.


„Osnivač”, SAD Ovo je priča o Reju Krocu, prodavcu koji je inovativni fast fud braće Mek Donalds, pretvorio u jedan od najuspešnijih restoranskih biznisa na svetu – kombinacijom ambicije, upornosti i beskrupuloznosti.

„Rekvijum za gospođu J”, Srbija Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem.

„Tišina”, SAD, Japan Zasnovan na istoimenom romanu japanskog autora Šusaku Enda iz 1966. godine, film govori o mladom portugalskom jezuitskom misionaru iz 17. veka, ocu Rodrigezu, koji sa sveštenikom Fransiskom Garpeom putuje u Japan gde je, pod šogunatom Tokugava, zabranjen katolicizam, kao i skoro svi kontakti sa inostranstvom. Tu su oni svedoci progona hrišćana u Japanu, čija vlada želi da očisti zemlju od svih stranih uticaja.

„Trgovački putnik”, Iran, Francuska Prisiljeni da napuste svoju ruševnu kuću, Rana i Emad, iranski glumački par koji trenutno priprema uloge u predstavi „Smrt trgovačkog putnika" Artura Milera, unajmljuju stan od jednog od kolega glumaca. Ne znajući da je tu pre njih boravila žena loše reputacije, sa mnogo „klijenata", oni se useljavaju. Lošim sledom događaja, jedan od klijenata svraća u stan jedne noći dok se Rana kupa sama u kupatilu, a posledice ovog događaja potpuno će poremetiti miran život ovog para.

„Oslobođenje Skoplja”, Makedonija, Hrvatska, Finska Zoran, osmogodišnjak, junak je ove priče. Kroz njegove oči proživljavamo svu surovost rata, siromaštvo, patnju, razgledamo slike okupiranog Skoplja, grada koji su Nemci, uz pomoć bugarskih saveznika, okupirali 1942. godine.

Istovremeno sa publikom u Beogradu i naši sugrađani uživaće u festivalu koji ima veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti.
Cena ulaznice za sve filmove je 260 dinara, a rezervaciju možete izvršiti preko sajta Kupine.

Pogledaj vesti o: Fest,   Emir Kusturica

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Trenutno je najpoznatija srpska glumica u svetu! Mnogi je upoređuju sa Monikom, ali Sloboda ima samo jedno da kaže...

Izvor: Prva.rs, 28.Feb.2017

Sloboda Mićalović je trenutno najpoznatija srpska glumica u svetu. Film Emira Kusturice "Na mlečnom putu", premijerno je prikazan u Veneciji, Moskvi, a pre nekoliko dana je otvorio 45. Fest u Beogradu. U Centar Sava ušetala je i Monika Beluči, ali i mnogo srpskih umetnika. Jedna od prvih glumica...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.