NE RAZUMEM ŽELJU ALBANACA DA ZVECKAJU ORUŽJEM Vučić sa generalnim sekretarom NATO i Merkelovom o Kosovu

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NE RAZUMEM ŽELJU ALBANACA DA ZVECKAJU ORUŽJEM" Vučić sa generalnim sekretarom NATO i Merkelovom o Kosovu

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim je razmatrao situaciju na Kosovu, a na istu temu telefonom je razgovarao pola sata sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Teme razgovora sa oba sagovornika su bili odnosi u regionu i odnosi Beograda i Prištine, kao i načini da se reše, kako je istaknuto, "nagomilani problemi", javio je izveštač B92.

Premijer Srbije je najavio sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa albanskom stranom uz posredstvo Brisela već sledeće nedelje.

- Spremni smo na dijalog. Moramo da odgovornošću i pameću prevaziđemo ovu situaciju. Da se poštuje dogovoreno u Briselu, jedinice ROSU ne bi mogle da uđu na sever Kosova - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da se "oseća glupo što mora Srbima da dokazuje da hoćemo mir".

- Ne razumem želju Albanaca da zveckaju oružjem - rekao je Vučić.

Kako je istakao premijer, Stoltenberg zbog svog oca i detinjstva odlično razume situaciju u Srbiji i nije naš neprijatelj.

- Razgovarali smo o istim stvarima kao i sa Angelom Merkel. Objasnio sam u dogovorima iz Brisela, razmotrili smo situaciju na racionalan način - rekao je Vučić.

Reč je bilo i o Republici Srpskoj, a Vučić je naveo da se Srbija neće pridružiti sankcijama Miloradu Dodiku.

Vučić je rekao i da je Angelu Merkel upoznao i sa svime što Srbija radi po pitanju rešavanja migrantske krize i da je od nje dobio podršku za rešavanje problema migranata u Srbiji.

- Ona se bori za opstanak Evrope, potreban nam je pristup tako snažnog lidera u koga svi imaju poverenje - rekao je Vučić.

Istakao je i da što se ekonomije tiče, "ne vidi probleme ako se sačuvaju mir i stabilnost".

- Nadam se da Balkan neće biti ostavljen po strani - rekao je Vučić.

Premijer je u Davosu imao seriju susreta sa vodećim svetskim državnicima i čelnicima najznačajnijih ekonomskih institucija, a danas je razgovarao i sa bivšim predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom.
Pogledaj vesti o: NATO,   Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUSRET U DAVOSU: Vučić razgovarao sa Stoltenbergom

Izvor: Kurir, 19.Jan.2017

...Vučić i Stoltenberg su razgovarali na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu..Premijer je u Davosu imao seriju susreta sa vodećim svetskim državnicima i čelnicima najznačajnijih ekonomskih institucija, a danas je razgovarao i sa bivšim predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom..Autor:...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.