Amerika i Crna Gora imaju istu muku: Rusija se u sve meša

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika i Crna Gora imaju istu muku: Rusija se u sve meša

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u NATO-u, Daglas Lut, očekuje od Crne Gore saznanja koja do sad ima vezana za pokušaj terorističkog napada na izborni dan, 16. oktobra.

- Za sada nemam ni jedan nezavisan stav o incidentu koji pominjete. Mi smo veoma zainteresovani da o tome dobijemo zvanična saznanja od Crne Gore - kazao je Lut za TVCG.

Dodao je da nema ni zvanična saznanja da se Rusija mešala u predizbornu kampanju u Crnoj Gori, iako, kako poručuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to ne bilo ništa novo.

- Nemam nezavisan stav ni na optužbe da se Rusija mešala u unutrašnje političke stvari Crne Gore. Međutim, ta zemlja nije izlovan slučaj. Znate da je američka vlada saopštila da je Rusija hakovala sajt jedne od dve najvažnije političke partije u jeku predsedničke kampanje. Dakle, politički uticaj i mešanje Rusije nije ništa novo u Crnoj Gori, ni u Americi - ocenio je Lut.

Komentarišući dalji put Crne Gore na putu ka članstvu u Alijansi, Lut kaže da je, prema njegovom mišljenju, zvanična Podgorica nikad posvećenija NATO i evropskim integracijama.

- Poruka koju dobijamo iz Crne Gore jeste da je njena posvećenost integraciji u Alijansu, ali i EU, snažnija nego ikada, što je pokazao i izborni proces. To je državna odluka, ali mislim da rezultati izbora pokazuju da je vaša vlada, ali i nacija, odlučna da se proces nastavi, iako ima unutrašnjeg neslaganja - dodao je Lut.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.