Uskoro remsterizovan “Dum Dum” grupe EKV

Izvor: BalkanRock.com, 19.Nov.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro remsterizovan “Dum Dum” grupe EKV

Mascom records uskoro će objaviti remasterizovano izdanje EKV albuma “Dum Dum” za koji su bili zaduženi Dušan Ercegovac i Vlada Negovanović.

Grupa EKV je iznikla iz zenita beogradske alternativne scene i nastala kada je grupa Šarlo Akrobata krenula u potragu za novim zvukom. Te 1982. godina Katarina II bila je neobični gradski bend koji je osvajao simpatije svojom čudesnom snagom i emocijama, na nastupima po gradskim klubovima. U periodu od >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << 1984. do 1989. EKV objavljuje šest albuma koji su bili rezultat sklada, ali i sukoba različitih umetničkih senzibiliteta, temperamenata i muzičkih orijentacija. U 1991. godinu Jugoslavija ulazi bitno uzdrmana. Bend EKV suprotno očekivanjima nastavlja sa radom i objavljuje sedmi po redu album “DUM DUM”.

Publiku na ovom izdanju očekuje i malo iznenađenje, bonus pesma, sa akustičnog nastupa EKV-a u Prištini 1994. godine.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.