Izvor: BalkanRock.com, 08.Avg.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SuperUho festival, prvi dan: „Odbjegla nevjesta“ priredila pravi show

Liars / foto: Nataša Narančić

Četvrti SuperUho festival po drugi put nastanio se u Primoštenu i okupio vrlo zanimljiva imena. Kaže kolega: „jedan od najslađih festivala u regiji“, što se potvrdilo već prvoga dana. Vrlo opuštena atmosfera, bez naguravanja, s poštivanjem satnice skoro u minutu i laganim prelascima od jedne do druge pozornice uz Gracina, Straight Mickey And The Boyz, Shellac, M. Warda, Liars i Blanck Mass – sve je prošlo u najboljem redu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<
Straight Mickey And The Boyz

Festival je imao čast otvoriti splitski kantautor Tomislav Gracin nastupom na Žedno uho stageu, a odmah nakon njega na Second stageu prašio je beogradski bend Straight Mickey And The Boyz. Nevjerojatna količina energije slijevala se s pozornice dok je trojac svirao pjesme sa svog debi albuma „Straight Mickey And The Boyz“ iz 2015. godine, no reakcija malobrojne publike bila je vrlo mlaka. Bez obzira na to, dečki su dali sve od sebe i očito su uživali, stoga su na kraju nastupa dobili zasluženi pljesak, zahvalili Primoštenu, a publika se uputila na drugi stage.

Shellac

Tamo nas je čekao bend Shellac, koji je okupio popriličan broj publike ispred velikog stagea i uz „Steady As She Goes“, „Wingwalker“, „The End Of Radio“, „Prayer To God“ pokrenuo tek one najveće fanove. Ako se nastup malo i odužio i ako su neki dijelovi bili naporni za slušanje, Steve Albini spasio je situaciju. Pitao je publiku imaju li možda neka pitanja za bend pa smo tako saznali da će za koju godinu izdati novi album. Želio je znati koliko je ljudi iz publike zapravo iz ovog kraja gdje se održava festival i, kada ih je samo nekoliko podiglo ruku, zaključio je da se onda može šaliti na taj račun, jer se nitko neće uvrijediti. Dobro mu je došlo i pitanje o tome gdje su smješteni pa je razgovor skrenuo na marinu, brodove i njihova bezvezna imena, nasmijavajući publiku duhovitim upadicama.

M. Ward

Kako se vrijeme nastupa Shellaca približavalo kraju, tako smo iza manje pozornice mogli vidjeti tek sjenu M. Warda kako iščekuje 22:30 i početak svog nastupa. Zanimljivo je da je taj američki kantautor sinoć nastupao uz pratnju domaćeg benda – My Buddy Moose. Sve pohvale za taj potez, jer se zbilja niti na sekundu nije dalo naslutiti da su neusvirani, da se ne kuže i da prije nisu nastupali zajedno. Mini pojava u obliku M. Warda i „Sad, Sad Song“ izazvali su pozitivne reakcije publike, što se nastavilo i s „Four Hours In Washington“, „Magic Trick“, „Jailbird“, obradom Daniela Johnstona „To Go Home“… Intimna atmosfera dala je ovom nastupu posebnu draž pa nije ni bilo potrebe za komunikacijom s publikom. Bend je pred kraj napustio pozornicu i ostavio M. Warda da nam pokaže svoje gitarsko umijeće, a onda su se vratili kako bi zajedno izveli „Girl From Conejo Valley“.

Liars

Došlo je vrijeme i za zvijezde večeri – Liars. Na Žedno uho stage prvo izlaze bubnjar i multiinstrumentalist, da bi se na kraju pojavio i pjevač Angus Andrew, ni manje ni više nego u bijeloj haljini, s cvijetom na ruci, kao da je upravo pobjegao s vjenčanja. I show je mogao početi! Ono što su nam Liars isporučili u nešto više od sat vremena zaslužilo je najbolje epitete i vjerojatno je malo tko sinoć otišao s festivala, a da nije bio fasciniran njihovim nastupom. Izmjenjivale su se „Scissor“, „Can’t Hear Well“, „The Other Side Of Mt. Heart Attack“, „Pro Anti Anti“, „Scarecrows“, „Mess On A Mission“, a pjevač je definitivno dominirao pozornicom i uz pomoć svog loopera i ostatka benda priredio pravi show koji će se pamtiti. Publika se ovdje već nešto više opustila, a Angus ih je pozivao da još više živnu s „Come on, Croatia!“ dok je nonšalantno šetao pozornicom mlatarajući svojom haljinom i hipnotizirajući sve oko sebe.

Za kraj nam je još ostao Blanck Mass, zbog svog zvuka vrlo logičan nastavak nakon Liarsa. Oni izdržljiviji su poslije nastupa Liarsa i dalje plesali dok su ostali uživali kako u muzici koju je priredio Blanck Mass, tako i u vizualnom dijelu pripremljenog nastupa.

Nakon vrlo dobrog otvaranja četvrtog SuperUho festivala, večeras nas opet čekaju zanimljivi izvođači: Svemirko, Sara Renar, Conor Oberst, Frankie Cosmos, Frank Turner & The Sleeping Souls te Jessy Lanza.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.