Šta muzičari slušaju: Bojan Ristić (Gospodin Pinokio, Streetcore Unity)

Izvor: BalkanRock.com, 24.Apr.2016, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Bojan Ristić (Gospodin Pinokio, Streetcore Unity)

Basista žanrovski ne tako bliskih niških bendova Gospodin Pinokio i Streetcore Unity, Bojan Ristić Rile, podelio je sa nama šta voli da sluša i koji su i zašto albumi njemu značajni.

Priznaje da svesti svoj izbor na samo nekoliko albuma, nije bio nimalo lak: “Nije mi lako da odaberem samo pet albuma, težak zadatak, ali ako se mora…”, priznaje Bojan. A koji su to albumi ušli u njegovih top pet, saznajte iz redova koji slede.

Metallica – >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Master of Puppets (1986)

Posle “Kill Em All” i “Ride the Lightning” revolucije dolazi trash klasik kome se najčešće vraćam. “Master of Puppets” je možda najbolji metal album svih vremena, litre znoja poklonio sam njemu. Danas se klanjam do zemlje. Branim ovaj bend i kad ne zaslužuje, pratio sam ga od početka….Turns into obsession, cannot kill the Battery!

Pearl Jam -Ten (1991)

Zaboravio sam već koliko volim ovaj bend i ovaj album. U najlepšim godinama mladosti, najtežim za generaciju, slušali smo “Ten” iznova i iznova po zadimljenim sobičcima. Uz jeftinu cugu i loše cigarete imali smo Pearl Jam na svojoj strani…i sve Okeane!

Alice in Chains – Dirt (1992)

I dan danas, često nesvesno, pred probu ili koncert, dok nameštam zvuk, krećem sa “Would!?” Sve što sam tražio u jednom bendu, dobio sam u četvorci iz Sijetla. Ovo ostvarenje je toliko brutalno iskreno, kroz liriku i tonove, da se pitam da li je to uopšte ljudski? Interesantno mi je što ga mogu slušati i sasvim tiho a i nenormalno glasno…užitak je ogroman i uvek isti.

Faith No More – King for a Day…Fool for a Lifetime (1995)

Četrnaest pesama različitog žanra na jednoj kaseti. Iščašena genijalnost! Pored “Napalma”, brijem se i uz Faith No More i nikad se ne posečem. Album koji regeneriše a i koža ga brzo upija. Potražite dokaze!

Mastodon – Once More ‘Round the Sun (2014)

Koje kaktuse i pečurke ovi momci konzumiraju…ne znam, al’ hocu i ja! Relativno skoro sam čuo za njih i odmah krenuo unazad. Sreca!Toliko sviračke mašte, umeća i sjajnih tekstova na jednom mestu…Kako? Dok se Mastodon topi u ušima, oči se cakle. SjajNo!

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.