Sretna Nova rock’n’roll godina!

Izvor: BalkanRock.com, 31.Dec.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretna Nova rock’n’roll godina!

Ako je nova godina zbilja samo novi početak za stare navike, onda baš nismo sigurni da želimo da ta 2017. dođe. Jer za svijet muzike ova je godina značila gubitak nekoliko velikih imena, na čelu s Davidom Bowiejem i Leonardom Cohenom, pa se najiskrenije nadamo da se ta navika neće nastaviti i u godini koju dočekujemo.

No, ipak nije sve tako crno, pa ćemo se ukratko prisjetiti onih lijepih trenutaka koje smo doživjeli u redakciji Balkanrocka pišući, fotografirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i slušajući odličnu muziku, kao i uvijek. Godina u kojoj je Bob Dylan dobio Nobelovu nagradu za književnost, a Ennio Morricone konačno nagrađen Oscarom, i za Balkanrock bila je uspješna.

Gotovo 60 novinara i fotografa Balkanrocka trudilo se da vas u 2016. godini informira o najvažnijim muzičkim događajima, a mogli ste uživati u tekstovima i fotografijama s koncerata iz Niša, Beograda, Novog Sada i Zagreba, kao i iz Skoplja, Sofije, Budimpešte, Zemuna, Aleksinca, Pirota, Pančeva, Zaječara i Zrenjanina, gdje smo ponekad znali navratiti. Također, posjetili smo i neke od većih festivala u regiji pa ste tako mogli čitati i gledati kako je bilo na Szigetu, EXIT-u, INmusicu, Rock in Vienna, Metaldaysu, Demofestu, Nišvilleu, Špancirfestu. Ovim putem želimo zahvaliti svim organizatorima koji su nam omogućili prisustvovanje koncertima i festivalima, a nadamo se da će se odlična suradnja nastaviti i ubuduće.

Dužni smo zahvaliti i svim muzičarima koji su nam izlazili u susret i kada su u pitanju intervjui, i kada je u pitanju gostovanje u rubrici Šta muzičari slušaju. U ovoj ste godini mogli pročitati pedesetak intervjua, a osim s već dobro poznatim domaćim izvođačima, razgovarali smo i s dvadesetak stranih izvođača, među kojima ističemo Franka Turnera, bend God Is An Astronaut, Björna Dixgårda (Mando Diao), Thobbea Englunda (ex-Sabaton), Johna Robba (The Membranes), Grega Turleya (Pentagram), bend Fatso Jetson, Maxa Cavaleru, Briana Cooka (Russian Circles) i Markyja Ramonea.

U martu 2016., nakon skoro pola godine pauze, vratili smo u život i rubriku Pažljivo slušaj, gdje vam u obliku kratkih recenzija preporučujemo albume kojima biste mogli dati šansu. Novinar Aleksandar Nikolić i ove se godine posvetio Kratkim rezovima pa ste tako mogli na jednom mjestu poslušati najnovije regionalne singlove. U aprilu smo objavili i posljednji tekst za 60 godina Rock ‘N’ Rolla, nešto obimniji projekt s kojim smo krenuli 2015. godine, a kojim smo htjeli obilježiti 60. rođendan muzičkog žanra koji svih ovih godina budno pratimo.

Dragi čitatelji, organizatori, muzičari, suradnici, redakcija Balkanrocka želi vam sretnu i uspješnu 2017. godinu! Nadamo se da ćemo i iduće godine opravdati vaše povjerenje, tim više što je to godina u kojoj slavimo 10 godina postojanja Balkanrocka.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.