Izvor: BalkanRock.com, 17.Jul.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sea Dance ’15: Dubioza i Rudimental održali vrhunske koncerte

Rudimental DJ Set; Foto: Sea Dance

Drugi dan na Sea Dance Festivalu u Budvi obeležen je nastupima bendova Rudimental (DJ Set) i Dubioza Kolektiv koji su pokazali zašto važe za vrhunske muzičare.

Dubioza Kolektiv

Za razliku od prvog dana kada je nastupao The Prodigy i koji je posetilo 35 hiljada ljudi, drugi dan karakteriše se po izuzetnoj atmosferi i odličnim svetlom i zvukom. Na Cinema stejdžu mladi par iz Velike Britanije stao je na ludi >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << kamen. Prema rečima organizatora, na sinoćnjim koncertima u okviru četiri velike i nekoliko malih bina je preko 25 hiljada ljudi. Pored Dubioze i Rudimentala, publiku su zabavljali i elektronski bendovi iz celog sveta. Neki od nastupa koje treba pomenuti su Sigma, sa svojim najpoznatijim hitovima „Changing“ i „Nobody to Love“, Fred V & Grafix i holandski trio Black Sun Empire.

Međutim, osnovu za tako dobru atmosferu drugog dana Sea Dance Festivala postavio je bošnjački Dubioza Kolektiv. Na scenu su izašli oko 10 uveče uz zvukove sirena i alarma. Njihov, sat vremena dug, nastup obeležen je pesmama poput „USA“ sa albuma „Wild wild east“ i obrade pesme „The Rockafeller Skank“ od Fatboy Slima.

U publici su se vijorile zastave Portugala, Hrvatske, Belgije, Crne Gore i Srbije. Nastup su otvorili pesmom „Volio BiH“, nakon koje je usledila i „Tranzicija“. Ovaj osmočlani bend, po navici obučen u crno-žute dresove, fokusira se na kritičke tekstove o balkanskim narodima i situaciji u kojoj se oni nalaze. Svirali su pesme sa svih šest albuma, koliko ih imaju iza sebe. Reakcija stranih državljana na domaće pesme bila je izuzetna, jezičku barijeru na stranu. Nizali su hitove, od kojih je najzapaženije prošla pesma „Kažu“, što je i očekivano. Pored nje, zapažene su i „Firma Ilegal“ i „Krivo je more 2“, koje su publiku u isto vreme naterale na igru i odmor.

Rudimental je nastupao odmah nakon Dubioze i oni su, iako je u pitanju bio DJ Set, pokazali zašto važe za vrhunske muzičare i zabavljače. Povremeno se na sceni pojavljivao novi saksofonista Rudimentala koga je publika obožavala. Mogli su se čuti njihovi veliki hitove poput „Waiting All Night“, tokom koje je do izražaja došao ženski vokal. Ovaj bend, sa oko pet godina iskustva, proizvodio je konstantne ovacije iz publike. Najveći aplauz odnele su pesme koje su svirane pred sam kraj nastupa a to su „Hit the Road Jack“, „Not Giving In“, „Bad Boys“ od Inner Circle-a i druge.

Rudimental

U pauzama između pesmama puštali su opuštajuće miksovane stvari kako bi dali priliku publici da odmori. Najenergičnija pesma je ubedljivo bila „Feel the Love“ koju su u originalu snimili sa Johnom Newmanom koji je za vikend svirao na EXIT festivalu. Uz otvorene pohvale na sceni za morsko izdanje EXIT Avanture i obećanje da će se vratiti što je pre moguće u Crnu Goru. Tokom pesama “Free” i medlija Marlijevih pesma “One love” i “Could You Be Loved“, publika je ispratila bend žestokim pevanjem i igranjem koje je ostavilo utisak da Sea Dance polako postaje deo “velikih” festivala koji se održavaju širom Evrope. Organizacioni tim se potrudio, zajedno sa UKF timom, da publici doprinese najbolji lightshow i binu ikada. U tome su uspeli. Bend je pokušao da na bis pokuša da dobije publiku koja je odlazila kako se kraj njihovog nastupa na SDF bližio hrabro. Različitim zvučnim (breakdown, drop), svetlosnim i igračkim tehnikama, mnogobrojni iskusni i novopečeni fanovi ovog benda imali su priliku da čuju concert. Koncert su završili pesmama “Love you lately”, koju su u publici konstantno pogrešno izgovaraly kao “madly”.

Bend Sigma nastavio je provod odmah nakon Rudimentala. Oni su, iako gušteri u odnosu na Rudimental, publiku zabavljali svojim najpopularnijim pesmama poput „Changing“ i „Nobody to Love“.

Večeras, na trećoj večeri Sea Dance Festivala u Budvi možete čuti kako domaće (Društvo skrivenih talenata i Zemlju Gruva) tako i Roisin Murphy (Moloko), koja je ujedno i jedan od headlinera ovogodišnjeg SDF-a.



Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.