Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma u Beogradu

Izvor: BalkanRock.com, 13.Jun.2016, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma u Beogradu

Prvi festival muzičkog dokumentarnog filma, Dok’n’Ritam (D’N’R), održaće se od 23. do 26. juna u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Pod sloganom „Dokumenti našeg ritma“ na festivalu će biti prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave različitim muzičkim žanrovima i autorima. U takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom delu moći će da se pogledaju aktuelni filmovi inostrane produkcije. Publika >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << će imati priliku da vidi 16 dokumentaraca o ex-yu rok sceni, sevdalinkama, Dženis Džoplin, Džimiju Hendriksu, hip-hopu (produkcije MTV i Vice) i drugim temama.

Festival će otvoriti film “B movie: Lust and sound in West Berlin”, kultni dokumentarac o Berlinskoj sceni 80-tih.

Na otvaranju festivala nastupiće bend Maljčki (Novi talas tribute bend) koji će svirati poznate filmske teme, a festival će zatvoriti kultni beogradski sastav s kraja osamdesetih godina S.T.R.A.H. (Svako To Razume Ako Hoće).

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.