Izvor: BalkanRock.com, 05.Maj.2015, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oi Polloi, Red Union, Gipsy Mafia i Nature Boys u Zagrebu

Oi Polloi

Šesti po redu festival pod nazivom Antifa Night u Močvari, 8. maja, na sedamdesetogodišnjicu oslobođenja grada Zagreba od fašizma, koncert će održati škotski sastav Oi Polloi. Pored njih, nastupiće i srpski bendovi Red Union i Gipsy Mafia, kao i američka grupa Nature Boys.

Oi Polloi su anarcho street-punk bend iz Edinburga. Sami članovi opisuju svoje stvaralaštvo kao da se Runrig sretne sa bendovima kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Crass, Discharge i Cockney Rejects na antiglobalističkoj pobuni. Predvodi ih harizmatični frontmen Deek, koji predstavlja pravu pokretačku mašinu i na koncertima pruža svoj maksimum. Nema sumnje da će tako biti i u Zagrebu.

Novosadski antifašistički punk rock sastav, Red Union, iza sebe ima objavljena tri studijska albuma i to “Rebel Anthems”, “Blackbox Recorder” i “Rats and Snakes”, kao i mnogo turneja po regionu i Evropi. Zrenjaninski antifa hip-hop grupa, Gipsy Mafia, je ustvari, duo koga čine braća Skill i Buddy O.G. Za sebe kažu da su antifa Cigani, a pesme sa njihovog albuma “Ciganska posla“ publika u Zagrebu će imati ponovo prilike da čuje, budući da su ranije već gostovali u glavnom gradu Hrvatske.

Nature Boys dolaze iz Kanzas Sitija. Ovaj tročlani sastav stvara muziku koja se može opisati kao mešavina garage punka s daškom hc-a i post-punka.

Ulaznice za ovo veče mogu se nabaviti po ceni od 30 kuna i to isključivo u pretprodaji. Neće biti prodaje karata na ulazu.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.