Mogwai najavljuju novi album

Izvor: BalkanRock.com, 15.Jan.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogwai najavljuju novi album

Članovi post rok sastava Mogwai predstavili su novu pesmu “U-235” koja će se naći na njihovom novom albumu “Atomic”.

Prošle godine škotski bend je bio zadužen za soundtrack Storyville – Atomic: Living in Dread and Promise, dokumentarac BBC produkcije o hronologiji nastanka atomske bombe. Nova ploča biće sastavljena od prerađenih numera upravo sa tog soundtracka.

“Atomic” je jedan od najnapetijih i najzadovoljavajućih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << koje smo kao bend uradili do sada”, izjavio je frontmen Stuart Braithwaite. “Nakon svirke u Hirošimi i posete parku mira, ta tema nam je postala izuzetno bliska. Krajnji rezultat, i muzika za film i ploča su dela na koje sam veoma ponosan”.

Ovo je prvi materijal koji bend objavljuje nakon što ga je napustio gitarista Džon Kamings, koji je bio u bendu od samog početka. U zvaničnom saopštenju benda se kao razlog za njegov odlazak navodi njegove namere da se posveti svojim drugim muzičkim projektima, kao i to, da će bend nastaviti da nastupa u četvoročlanoj postavi.

Novi album trebalo bi da bude objavljen 1. aprila za Rock Action Records etiketu, a u nastavku možete poslušati i prvi singl “U-235”.

Kompletan spisak pesama sa ploče “Atomic” izgleda ovako:

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.