Izvor: BalkanRock.com, 21.Jun.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INmusic ’16: razočaranje prvog dana festivala

Gutterdämmerung ft Henry Rollins

Ovogodišnje 11. izdanje INmusic festivala započelo je bez kiše. Je li ovo nekakav znak ili nije tek ćemo vidjeti. Kao i svake godine i ove je festival okupio mnoge strance, ljude svih dobnih skupina i neka poznata lica. Nažalost, prvi dan je sadržajno bio nešto lošiji, ali to će se, nadamo se, nadoknaditi u iduća dva dana.

Jake Bugg

Jake Bugg, britanac od samo 22 godine, dobro se snašao na Main stageu zagrebačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Jaruna. Započevši s nizom akustično odsviranih pjesama sve je više privlačio publiku. Najviše pažnje dobili su njegovi hitovi „Messed Up Kids“, „Slumville Sunrise“ i „Lightning Bolt“, kao posljednja izvedena pjesma. Jake je više manje uspješno prebacivao s polaganih na brže pjesme. Upravo je zbog polaganijih pjesama zvučao dosadnjikavo, ali vjerna publika iz prvih redova, u većini mlađe generacije djevojaka, popratila ga je pljeskom. Solidan nastup, ali nije najsretnije izdanje za festival, a kamoli za INmusic.

Django Django

Odmah nakon Jakea Bugga, na OTP World stageu nastupili su Django Django. Ponovno britanci, ali ovaj puta radi se o art-rockerima. Dok je Jake bio pomalo monoton, Django Django su bili upravo suprotno. Odmah su svojim energičnim nastupom privukli publiku, a dio energije prenijeli i na njih. Oni u zadnjim redovima zabavljali su se jednako dobro kao i oni u prvim. Svojom instrumentalno-psihodeličnom glazbom bend je pokazao kako se to radi. Konstantno su pozivali na još više dobre vibre i pozdravljali Zagreb. S obzirom na obećanje kako će ponovno doći u Zagreb, željno očekujemo novi susret.

Na trećem, takozvanom Hidden stageu smo popratili i hrvatsku electronic-jazz kombinaciju koja u zadnje vrijeme privlači sve više pažnje, a riječ je o sastavu Chui. Oni su još jednom, na najbolji mogući način potvrdili kako je hype u potpunosti opravdan. Izvanredna svirka i izvedba, nekonvencionalna glazba i jako dobar zvuk još jednom su oduševili i veseli nas vidjeti u kojem će se smjeru dalje kretati njihov glazbeni put.

Gutterdämmerung ft Henry Rollins

Došlo je tako vrijeme i za headlinere prvog dana, ako projekciju filma uz pratnju live benda možemo tako nazvati. Gutterdammerung, najavljivan kao audio-vizualni spektakl, nije dorastao zadatku da čini glavnu atrakciju i vrhunac jednog festivalskog dana, pa smo tako pred glavnom pozornicom u udarnom terminu svjedočili vjerojatno najmanjem broju publike u povijesti INmusica. U nekim drugim okolnostima bi možda stvari drugačije izgledale, ali random coveri Black Sabbatha, Nirvane i Deftonesa benda koji se cijelo vrijeme nalazi iza platna, jednostavno nisu bili headlinerski materijal, a situaciju povremenim pojavljivanjem ispred platna nije mogao spasiti ni Henry Rollins, čija uloga u cijelom nastupu nije potpuno jasna. Nakon svega ostaje poprilično mlak dojam i pitanje zašto se festival razvodnjava na tri dana kada očito nema dovoljno kvalitetnih izvođača koji bi privukli značajniji broj publike i ponudili kvalitetniji sadržaj, kao što će to (nadamo se) biti slučaj sa druga dva dana.

Pennywise

Nakon Gutterdammerunga na glavnoj pozornici, ponovno smo se uputili na Hidden stage kako bi vidjeli Pennywise, jedinu naznaku punk-rocka u lineupu ovogodišnjeg izdanja festivala. Njihov nastup je uglavnom pratila publika koja je na festival došla isključivo zbog njih, prostor ispred pozornice je bio ugodno popunjen i sve je bilo spremno za pravu punk-rock feštu. Uzbuđenje je ubrzo splasnulo jer su Pennywise imali poprilično loš zvuk, posebice gitara. Fanovi su skakali, pravili mosh pit i zabavljali se, ali ostatak je uglavnom popratio nastup bez značajnije reakcije i možemo reći kako bend njihovog kalibra nije ispunio očekivanja.

Prvi dan festivala nije pretjerano oduševio mnogobrojnu publiku pa danas očekujemo popravni. Večeras će tako nastupiti zvijezda večeri, a možda i cijelog festivala Florence + The Machine, energični Skunk Anansie, britanska senzacija Barns Courtney te od naših snaga Kawasaki 3p i Gretta. Nadamo se, ponovno bez kiše.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Teslin toranj i sećanje na Davida Bowiea

Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.