Ukrajina pokrenula istragu protiv Šojgua

Izvor: Press, 22.Jul.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina pokrenula istragu protiv Šojgua

Istraga je pokrenuta više od jednog meseca nakon što je Moskva započela sopstvenu istragu protiv ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova i jednog milijardera, lokalnog guvernera, zbog ubistva civila i novinara na istoku Ukrajine.

Avakov koji je danas najavio početak istrage protiv dvojice Rusa, u saopštenju je naveo da je Šojgu osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je organizovao "nelegalne oružane grupe na ukrajinskoj teritoriji", preneo je AFP.

Za finansiranje promoskovskih snaga u Ukrajini optužen je ruski državljanin Konstantin Malofejev, bankar koji ima veze sa vođama proruskih snaga u Ukrajini.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina vodi istragu protiv ministra odbrane

Izvor: Akter, 22.Jul.2014

Kijev je saopštio da je započeo krivičnu istragu protiv ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i jednog moskovskog milionera za koje smatra da su organizovali i finansirali nelegalne naoružane grupe u Ukrajini

Nastavak na Akter...

Ukrajina pokrenula krivični postupak protiv ruskog ministra odbrane

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jul.2014, 10:42

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov objavio je u utorak da je pokrenuo krivični postupak protiv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i milionera Konstantina Malofejeva zbog organiziranja ilegalnih oružanih grupa koje djeluju u Ukrajini. Te grupe, "kojima zapovijedaju ruski državljani,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.