Nedovoljni podaci iz crne kutije

Izvor: BanjalukaLive.com, 30.Jul.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljni podaci iz crne kutije

Ruski vazduhoplovni stručnjaci ocijenili su danas da su podaci sa crne kutije putničkog aviona Boing 777 malezijske aviokompanije nedovoljni i da samo posredno mogu potvrditi verziju o raketnom napadu, piše danas moskovski Komersant. Ruski eksperti, koji zajedno sa međunarodnim stručnjacima učestvuju u istrazi o razlozima rušenja malezijske letjelice, smatraju da potpuna slika nesreće može biti sklopljena tek kada se sakupe svi >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << ostaci olupine aviona i vidi kakva je oštećenja zadobio. Šef ruskog tima eksperata Oleg Storčevoj, ocijenio je da je nedopustiva izjava predstavnika Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine data na osnovu dešifrovanja podataka sa crne kutije da se nesreća dogodila zbog obimne eksplozivne dekompresije usljed mnogobrojih šrapnela eksplodirane rakete, prenijela je agencija RIA Novosti. Jedan od članova međunarodne komisije za istragu katastrofe aviona MH17 naveo je kao primjer istragu o padu aviona Tu-154 aviokompanije Sibir u Crno more. Tada su eksperti utvrdili da je on oboren raketom ukrajinske protivvazdušne odbrane. - Konačan zaključak da je avion napadnut sa zemlje raketom S-200 izveli smo tek poslije izvlačenja aviona i slaganja dijelova Tu-154 na zemlji – rekao je taj ekspert. Malezijski avion, koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine sa 298 putnika i članova posade. Ruski "Centar Levada" sproveo je anketu među ruskim građanima od 18. i 24. jula, po kojoj je 46 odsto anketiranih ubijeđeno da je Boing oboren protivvazdušnim raketnim sistemom ukrajinske vojske, a više od trećine da ga je oborio ukrajinski vojni avion, prenosi Komersant. (Telegraf, foto: AP/ Tanjug)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Rusija začuđena zbog Obamine kritike

Izvor: Akter, 30.Jul.2014

Izjava američkog predsednika Baraka Obame da Rusija ne sarađuje sa međunarodnim istražiteljima u slučaju rušenja putničkog aviona "Boing 777" izaziva čuđenje u Moskvi.."Prvo, upravo je Rusija jedna od prvih tokom nedavnog brifinga Minsitarstva odbrane predstavila podatke objektivne kontrole...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.