Moskva zabranila gej paradu

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2015, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zabranila gej paradu

22.05.2015. -

Moskovske gradske vlasti su saopštile da neće dozvoliti održavanje gej parade u ruskoj prestonici, koju su aktivisti planirali da održe krajem maja.

„Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena“, izjavio je portparol gradonačelnika Moskve Aleksej Majorov.

Protesti homoseksualaca su u Rusiji retki, a ruski predsednik Vladimir Putin je 2013. godine potpisao zakon kojim se zabranjuje „gej propaganda“ pred maloletnicima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskovske vlasti zabranile gej paradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2015

Gradske vlasti Moskve saopštile su da neće dozvoliti održavanje gej parade u glavnom gradu Rusije, koju su aktivisti planirali da održe krajem maja..."Upozorili smo organizatore da šetnja neće biti dopuštena", izjavio je agenciji RIA "Novosti" portparol gradonačelnika Moskve Aleksej Majorov...Organizatori...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.