Lavrov odbacio tvrdnje da je Rusija planirala državni udar u Crnoj Gori

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov odbacio tvrdnje da je Rusija planirala državni udar u Crnoj Gori

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov osudio je i ocenio kao neosnovane navode o umešanosti ruskih vlasti u prošlogodišnji novodni državni udar u Crnoj Gori.

Saopštenje Lavrova dolazi nakon što je britanski list "Telegraf" objavio izveštaj u nedelju kojim se tvrdi da je Moskva planirala da zbaci vladu Crne Gore.

Kako je naveo "Telegraf", izvori u Vladi Velike Britanije tvrde da je Rusija navodno planirala da ubije premijera Crne Gore i svrgne njegovu vladu prošle jeseni da bi se  "sabotirao plan zemlje da se pridruži NATO-u."

U novembru prošle godine, crnogorske vlasti su saopštile da je osujećen puč, te da je uhapšeno oko 50 ljudi iz Crne Gore, Srbije i Rusije tokom parlamentarnih izbora u zemlji.

"Članak je još jedan u nizu neosnovanih optužbi protiv nas i naše zemlje, uključujući i navodno hakiranje celog Zapada, intervencija u izbornim kampanjama većine zapadnih zemalja, vezama sa administracijom Trampa sa ruskim službama i mnoge druge. Ipak, nijedan od ovih neosnovanih navoda nije potkrepljen nijednom činjenicom", rekao je Lavrov novinarima, komentarišući izveštaj Telegrafa.

Ruska ambasada u Londonu ranije je takođe odbacila izveštaj kao "čistu insinuaciju".

Ranije je Moskva takođe "kategorički odbacila mogućnost umešanosti zvaničnika u bilo kakve pokušaje nezakonitih aktivnosti tokom parlamentarnih izbora u Crnoj Gori" u oktobru 2016. godine

Vostok, RT

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

BRITANSKI OBAVEŠTAJCI: Rusija sa srspkim nacionalistima planirala likvidaciju Mila Đukanovića

Izvor: Press, 20.Feb.2017

Dva ruska državljana su navodno mesecima nadgledala regrutovanje i opremanje male grupe srpskih nacionalista koji su, prerušeni u policajce, planirali da izvrše napad na zgradu crnogorskog parlamenta i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.