Erdogan: Moskva i Ankara se dogovorili o zajedničkim naporima usmerenim na isterivanje militanata

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Moskva i Ankara se dogovorili o zajedničkim naporima usmerenim na isterivanje militanata

Moskva i Ankara su se dogovorili o zajedničkim naporima usmerenim na isterivanje militanata terorističke organizacije Nusra fronta iz sirijskog Alepa, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Razgovarao sam sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Razgovarali smo o Alepu. On je rekao da se bombardovanja tamo prekidaju počevši od 22 sata. On je izrazio želju da Nusra front napusti grad. Mi smo dali potrebne ukaze kolegama i počeli rad u tom pravcu. Još smo razgovarali o dogovoru da se Nusra front istera iz Alepa i da se stanovnicima grada obezbedi mir, za šta je potrebno da radimo zajedno“, rekao je Erdogan na sastanku sa šefovima lokalnih administracija u Ankari.  

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.