Buongiorno Italia: Dvostruka podvala za Romu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Dvostruka podvala za Romu

Štampa na Apeninima žali nad sudbinom Vučice, i najavljuje da će Juventus protiv Malmea izvesti najjači tim

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Nesrećni raspleti u sudijskoj nadokandi vremena, kako u Moskvi, tako i u Mančesteru, glavne su teme jutrošnje italijanske štampe. I dok se piše o "zaleđenoj" Romi u Moskvi, sve nade se polažu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Teveza da probije led za Juventus, koji ne zna za pobedu u Evropi od februara 2013. godine. Piše se i o 50. rođendanu Mančinija, Lotitovom postrojavanju fudbalera Lacija zbog poraza od Juventusa, povratku Montoliva u igrački pogon Milana i mogućnosti da mlađani Argentinac Dibala zaigra za Azure, kao slavni prethodnici Sivori i Kamoranezi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

"Roma zaleđena: kakva podvala", glavni je naslov Gazete sa razočaranim izrazom lica Adema Ljajića.

"Za prolazak u osminu finala biće odlučujuća utakmica protiv Mančester Sitija na Olimpiku", podseća list posle remija u Moskvi 1:1 i pobede Građana nad Bajernom 3:2, zahvaljujući Agueru koji je posigao het-trik.

Juventus nema nameru da se kocka u Malmeu i na teren će sva trojica igrača Stare dame koji su među 40 najboljih igrača u Evropi po izboru UEFA: "Bufon, Pogba, Tevez, Juve baca na teren sve svoje asove". 

Gazeta posvećuje naslov i Lionelu Mesiju koji je u tri dana poslao u penziju prvo rekord Zare po broju golova u Primeri, a sinoć je penzionisao i primat Raula u Ligi šampiona: "Triling Mesija, i stigli smo do 74. gola: Niko kao on". 

Najčitaniji dnenvik u Italiji najavljuje povratak na teren kapitena Milana: "Montolivo izlazi iz noćne more, posle šest meseci se vraća na teren. Inzagi analizira postepeni povratak". 

Sutra Mančini slavi svoj 50. rođendan sa nekoliko posebnih želja: "Snovi: pobeđivati i osvajati trofeje kako pre deset godina". Dužnu pažnju je dobila i smrt Milanija, centarfora Intera iz zlatnog perioda Elenija Erere i Anđela Moratija tokom šezdesetih godina prethodnog veka.

Prelazak Fetela u Ferari i dalje privlači veliku pažnju i prati se svaki njegov korak: "Iznenađenje Fetel, već je u Ferariju i uči italijanski". Gazeta beleži da je nemački pilot u Abu Dabiju na probama već počeo da se upoznaje s boksom Ferarija.

CORRIERE DELLO SPORT

"Roma, kakva luduost: sada sve zavisi od tebe", piše na naslovnoj rimski sportski list.

"Nedopustivo je da prokockamo ovako pobede", ističu se reči ljutitog Totija posle nerešenog rezultata u poslednjim sekundima susreta sa CSKA.

Korijere polaže nade u Juventus večeras protiv švedskog prvaka u Ligi šampiona: "Jurišnički Juve u Malmeu. Alegri se uzda u Teveza". 

Mini-kriza u Laciju posle poraza od Juventusa je postala očigledan posle jučerašnje iznenadne posete Formelu predsednika Lacija: "Lotito procesuira Lacio". U podnaslovu se kaže da je Lotito "izribao" igrače Lacija zbog načina na koji su izgubili meč s Juventusom.

I Korijere obeležava jubilarni rođenadan Mančinija. "Ja, Roberto Mančini vam otkrivam svojih 50 godina. Žalim što nisam osvojio Kup šampiona i pružio više u nacionalnom dresu”, aludirao je trener Intera na izgubljeno finale sa Boškovljevom Sampdorijom protiv Barselone i činjenicu da je odigrao samo 36 utakmica za Azure, postigavši samo četiri gola.

Apropo nacionalne selekcije, u Italiji imaju ideju kako da reše oskudicu kvalitetnih golgetera: "Dibala može da obuče dres Azura: Konte razmišlja". Korijere piše da talentovani centarfor Palerma, i pored toga što je Argentinac, zahvaljujući svojim italijanskim precima može da zaigra za Italiju.

TUTTOSPORT 

Torinski sportski list otvara današnje izdanje sa fotografijom argentinskog reprezentativca i pričom o utakmici Juventusa u Malmeu u okviru Lige šampiona: "Tevez ledolomac". 

"Juve u Malmeu polaže nade u Teveza za stavljanje hipoteke na prolaz u sledeću fazu Lige šampiona. Alegri: Karlitos će ponovo da  zatrese mrežu. Apač: Ako pobedimo Šveđane, 80 odsto posla će biti urađeno za plasman u osminu finala", registruju se reči trenera i prve zvezde Stare dame. Takođe se podseća da u igri nije samo prolaz u nokaut fazu Lige šampiona već i novac i budući potezi Juventusa na fudbalskoj pijaci.

"Nije dovoljan Toti: Roma, dupla podvala", piše Tutosport misleći na gol Totija iz slobodnjaka i na remi koji je stigao u poslednjem minutu meča protiv CSKA i pobede Mančester Sitija nad Bajernom koja se profilisala tek u sudijskoj nadoknadi vremena.

List objavljuje i intervju sa trenerom Torina Đampjerom Venturom pred derbi s Juventusom koji je na programu sledećeg vikenda. "Navijači, Toro može da se preporodi samo sa vama", poručio je Ventura tifozima Torina koji su žestoko izviždali njihove ljubimce posle poraza na domećem terenu od Sasuola prošle nedelje.

Tutosport je uporedio rezultate Milana sa Inzagijem i Sedorfom u komandnoj kabini Rosonera i rezultati su, samo na prvi pogled, iznenađujući: "Inzagi, Sedorfov Milan je bio bolji". Tamnoputi Holanđanin je osvojio dva boda više od Inzagija na prvih 12 utakmica na klupi Milana.

 I Tutosport piše o mogućnosti da Dibala zaigra za Azure: "Super Dibala ima dvojno državljanstvo i sada i Konte razmišlja o tome". 

Novi vozač Ferarija Sebastijan Fetel je dobio prostor i u ovom sportskom listu: "Za Fetela prvi dana u Ferariju". 

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Raste Ljajićev ugled u Romi, sada je samo Toti ispred njega

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2014

Italijanski mediji tvrde da je posle meča u Moskvi srpski fudbaler „prestigao" i Žervinja kada se govori o ofanzivnim veznim igračima Vučice..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Korijere delo Sport piše da je Adem Ljajić u potpunosti položio ispit na utakmici protiv CSKA u Moskvi i da je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.