Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Dodik će proći kao Husein, Gadafi i Milošević

Sutra će biti 26. septembar, a Milorad Dodik i oni koji su ga pratili u ovome su izašli iz jedne zaštićene zakonske zone u jednu nezakonitu i neustavnu poziciju, rekao je Bakir Izetbegović o referenduma koji je danas proveden u RS.

Tu poziciju je opisao kao onu “koja je protiv onoga što civilizovani i svet i međunarodna zajednica traži”, javlja N1.

- Došli smo u jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u zadnjih par decenija od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpskih i srbijanskih vođa i videli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa - poručio je Izetbegović, a prenosi N1

Na pitanje da li očekuje sankcije za organizatore referenduma, predsedavajući Predsedništva BiH je odgovorio: “Ne može izostati reakcija. To je tako eklatantan primer kršenja Dejtonskog sporazuma, suprotstavljanja odlukama Ustavnog suda BiH, kršenja Krivičnog zakona BiH. Samo je pitanje kada će ona uslediti i kakva će biti”

Izetbegović je smatra da Milorad Dodik vodi sebe i one za sobom u izolaciju.

Izetbegović je prokomentarisao i današnju izjavu predsednika RS 'da oni koji žele hapsiti mogu uhapsiti celi referendum'

- Ne može se hapsiti celi referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da idu u tom smeru – istakao je Izetbegović.

Pročitajte još:

On smatra da neće izostati reakcija Međunarodne zajednice.

- Mislim da će postepeno desiti reakcija Međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milošević prkose i kako to izgleda. Definitivno se ne možete odnositi na ovakav način prema SAD, EU, Venecijanskoj komisiji, Ustavnom sudu, OHR, PIC, a da to nema svoje posledice. Braniće se i ustavnopravno uređenje BiH i MZ će braniti svoj autoritet - jasan je bio Bakir Izetbegović.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Libija,   Gadafi

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izetbegović: Dodik i oni koji su ga pratili izašli su iz zaštićene zakonske zone

Izvor: SandzakPress.net, 26.Sep.2016, 00:54

Sarajevo – “Sutra će biti 26. septembar, a Milorad Dodik i oni koji su ga pratili u ovome su izašli iz jedne zaštićene zakonske zone u jednu protuzakonsko i protuustavnu poziciju”, rekao je Bakir Izetbegović na pitanje šta nakon referenduma koji je danas proveden u RS-u. Tu poziciju je opisao...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.