Hrvatski avioni nad Srpskom

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2016, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski avioni nad Srpskom

Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo povredilo je vazdušni prostor Republike Srpske uoči susreta predsednika RS Milorada Dodika i Rusije Vladimira Putina u Moskvi.

Naime, banjalučka Alternativna televizija javila je da su dva MiG 21 u četvrtak u 11.20 u brišućem letu prošla iznad mesta Dobrljin kod Novog Grada u RS i uputili se ka Kostajnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Navodi se da je je tu dojavu Policijska stanica Novi Grad dobila na uviđaju u Dobrljinu i prosledila informaciju MUP RS.

Da podsetimo, Zagreb je osudio odluku o sprovođenju referenduma o Danu RS koji će biti održan u nedelju. Prošle sedmice u Splitu je održan sastanak komandanata NATO gde su raspravljali o "savremnenim izazovima, ruskoj agresiji i strategiji u Istočnoj Evropi i baltičkim zemljama", odnosno bivšim sovjetskim republikama Litvaniji, Letoniji i Estoniji koje su članice zapadne alijanse.

Predsedavajući Vojnog odbora NATO-a general Petr Pavel tada je izjavio da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba i da je situacija daleko od stabilne uz tvrdnju da "Balkanu preti islamski terorizam, ali i ruski uticaj".

On je istakao da je sastanak u Splitu bio prilika da se okupe načelnici generalštabova zemalja članica NATO-a, dva strateška komandanata alijanse, kao i predstavnik Crne Gore, koja je dobila pozivnicu za članstvo. Cilj je bio da rasprave sprovođenje zaključaka koje su predsednici država i vlada doneli na samitu NATO-a u Varšavi u julu.

U tim zaključcima bavili su se prvenstveno navodnom ruskom pretnjom, Bliskim istokom i terorizmom i potrebom da NATO ostane sposoban da odgovori na krize van svojih granica "štiteći zajedničke vrednosti".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.