Čelsi je šampion! (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi je šampion! (video)

Znalo se i ranije, danas je potvrđeno - londonski Čelsi je šampion Engleske.

Murinjo je vratio titulu na Stamford Bridž, Plavci su šampioni četvrti put u poslednjoj dekadi.

Ubedljivo, bez obzira na osporavanja, Murinjovi momci su zasluženo trijumfovali u ovoj sezoni, a titulu su obezbedili dobrano pre kraja trke.

Matematički je sada i potvrđeno, trijumf nad Kristal Palasom je doneo titulu.

PRVO POLUVREME:

Utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na Stamford Bridžu je započela otvoreno, Čelsi se od samog starta trudio da nametne svoj ritam, nervoza nije bila prisutna, ili barem očigledna. Kristal Palas je nakon početkom snebivanja u nastavku igre pokazao zube, pokušao otvorenom igrom da parira rivalu, u timu koji vodi Alan Pardju isticali su se Pančon i naravno Vilfred Zaha.

Čelsi je preko agilnih Azara, Kvadrada i Vilijana zadavao najviše problema poslednjoj liniji Kristal Palasa, ali bez većih uzbuđenja sve do 24. minuta kada je nakon greške Speronija, u prvoj pravoj prilici za gol, Nemanja Matić nepsretno reagovao ispred gola, propustio da iskoristi odličnu priliku da loptu smesti u slabo branjeni gol gostiju.

Samo par minuta kasnije viđena je nova prilika za Čelsi, Drogba je odlično izveo slobodan udarac, Speroni je loptu odbio do Terija, ali potom i odlično reagovao sprečivši kapitena PLavaca da dovede tim u vođstvo.

Nakon pola sata, igra se rasplamsala, imao je svoju priliku i Kristal Palas, preko Pančona.

Tamnoputi fudbaler je sjajno prevario Kejhila, ali je priseban bio kapiten koji se požrtvovano bacio i blokirao udarac sa ivice kaznenog prostora.

Imali su gosti dobru priliku i u finišu prvog dela. Vord je izbegao ofsajd zamku, izmakao iza leđa inače jako dobrom Branislavu Ivanoviću, ali je njegov šut završio u rukama Tiba Kurtoe.

I onda, u 44. minutu preloman trenutak.

Odličan prodor Azara, koji dupliran od strane Marijape i Mekarturapada u šensaestercu, a Kevin Frend ne okleva i pokazuje na belu tačku.

Usporeni snimci pokazuju da je penal prestrogo dosuđen, Azar nije iskoristio udarac, jako je slabo šutirao ka golu Speronija koji još jednu odbijenu lotpu šalje pravo na glavu Belgijanca koji na sopstveno olakšanje šalje loptu u mrežu za 1:0 i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

DRUGO POLUVREME:

Drugo poluvreme je počelo bez većih uzbuđenja, u prvom je učestvovao kapiten srpske reprezentacije.

U 55. minutu Bane Ivanović upućuje udarac sa 30ak minuta iskosa, lopta proleće ne toliko daleko od stative golmana Speronija.

Obi Mikel je na poluvremenu upšao umesto Kvadrada, a u 59. minutu se probio kroz sredinu, prevario dvojicu rivala i šutirao ka golu Kristal Palsa. Speroni je lako zaustavio loptu obzirom da je Mikel u prodoru izgubio snagu, ostalo je 1:0.

Već u narednom napadu novi udar na gol Kristal Palasa, probao je Matić sa velike udaljenosti, lopta je kao projektil prohujala ipak daleko od gola Speronija.

U 70. minutu Drogba komplikuje u kaznenom prostoru Kristal Palasa, razmena pasova sa Vilijanom nije donela rezultata, mogao je iskusni napadač da reši pitanje pobednika.

Već u narednom napadu najbolja prilika za goste, Pančon je na prvu dohvatio loptu koju je glavom odbio Džon Teri i uputio je ka golu Kurtoe koji nepomično gledao kako fudbal proleće tik uz stativu.

Uvođenjem Obi Mikela umesto Kvadrada opao je ritam, Kristal Palas je pokušavao da iskoristi uspavanost domaćina, te na 20 minuta do kraja vrši veliki pritisak na sredini terena, iznova pokušava preko Bolasija i Zahe kao najistaknutijih da stigne do vođstva i Čelsiju pokvari slavlje.

U 80. minutu još jedna prilika za domaće, Ivanović jednuvisoku loptu u rivalskom petercu spušta loptu ka Azaru koji je izblokiran, a potom iznova Srbin pokušava snažnim udarcem koji završava iznad prečke.

Rasplamsala se igra nakon uspavanke, velika uzbuđenja u poslednjih deset minuta.

Nakon što je na jednoj strani probao Drogba, Kristal Palas ne uspeva da iskoristi još jednu sjajnu akciju i prodor do gola Kurtoe, Zaha ne uspeva da postigne gol. Usledio je kontranapad Čelsija koji je završio Vilijan, udarcem koji je završio pored leve stative ispruženog Speronija.

Murinjo na pet minuta do kraja dodatno pojačava defanzivni deo svog tima, umesto Vilijana ulazi snažni Zuma koji menja formaciju, sa Mikelom u tandemu iza Matića, koji ostaje na sredini terena.

Poslednji minuti utakmice protiču u velikom pritisku gostiju, koji su saterali ceo tim Čelsija u svoj kazneni prostor u pokušaju da stignu do izjednačenja. Opasno je bilo pred golom Plavaca do samog kraja, ali su (pre svega) Teri, kao i Zuma uspevali da odbrane svoj tim dobrim blokadama i izbacivanjima lopte. U 90. minutu još jedan defanzivac na terenu za Čelsi, Felipe Luis menja Azara koji je ispraćen zasluženim ovacijama.

Nervoza je bila evidentna i na licu samog Žozea Murinja, ipak na kraju je imao razloga za slavlje, uspeo je da minimalnom pobedom obezbedi titulu i ostvari glavni cilj tekuće sezone.

Plavci su šampioni!

Gol možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.