Francuski brod spasio 217 migranata kod obale Libije

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2015, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski brod spasio 217 migranata kod obale Libije

Francuski patrolni brod spasio je danas 217 imigranata kod libijske obale, saopštile su vlasti u Parizu.

Imigranti su se nalazili u tri broda koje je presrelo francusko plovilo. U tim brodovima bile su dve osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Izbeglice su predate italijanskim vlastima.

Priliv imigranata se nastavlja i pored nedavne nesreće u kojoj je stradalo oko 800 ljudi na Sredozemnom moru.

Lideri Evropske unije (EU) su se 23. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << aprila na vanrednom zasedanju dogovorili da navalu ilegalnih imigranata spreče "razbijanjem krijumčarskih mreža, izvođenjem vinovnika pred sudove, zaplenom njihove imovine" i "zaplenom i uništavanjem brodova pre no što ih iskoriste krijumčari".

Francuski predsednik Fransoa Oland ponudio je tada dva broda i jedan avion u okviru operacije "Triton" koju je EU pokrenula novembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Libija,   Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski brod spasio 217 imigranata kod obale Libije

Izvor: Blic, 02.Maj.2015

Francuski patrolni brod spasio je danas 217 imigranata kod libijske obale, saopštile su vlasti u Parizu...Imigranti su se nalazili u tri broda koje je presrelo francusko plovilo. U tim brodovima bile su dve osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi. Izbeglice su predate italiianskim vlastima...Priliv...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.