Počinje 39. FEST

Izvor: Beta, 24.Feb.2011, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 39. FEST

BEOGRAD, 24. februara 2011. (Beta) - Medjunarodni beogradski filmski festival FEST, koji se ove godine, po 39. put, održava pod sloganom "U kom si filmu", biće otvoren u petak uveče u Sava centru.

Festival će u 19 sati otvoriti britanski glumac i reditelj Rejf Fajns, nakon čega će beogradska publika biti u prilici premijerno da pogleda njegov film "Koriolan", moderna priča inspirisana Šekspirovom dramom o rimskom vojskovodji, koja je većim delom snimano upravo u srpskoj prestonici.

Na ovogodišnjem Festu biće prikazano više od 70 filmova u šest programskih celina: Glavni program, Holivud, Panorama svetskog filma, takmičarski program "Evropa van Evrope", zatim "Evropa u Evropi" i Izabrani dokumentarci.

Publika će biti u prilici da pogleda nove filmove braće Koen, Kena Louča, Toma Tikvera, Vudija Alena, Fransoe Ozona, Alehanda Gonzalesa Inaritua, Abasa Kjarostamija, Sofije Kopole, Denija Bojla, Derena Aronofskog, Majka Lija i mnogih drugih.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Agenti sudbine" na FEST-u

Izvor: B92, 24.Feb.2011

Romantični triler "Agenti sudbine” (Adjustement Bureau) biće premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u 26. februara u 16.30 sati u Sava Centru i u nedelju, 27. februara, u 22.30 sata u Domu omladine...Glavne uloge u filmu igraju dobitnici Oskara Met Dejmon i Emili Blant...Dejmon igra čoveka...

Nastavak na B92...

Večeras počinje 39. FEST

Izvor: B92, 25.Feb.2011, 10:50

Međunarodni beogradski filmski festival FEST, koji se ove godine, po 39. put, održava pod sloganom "U kom si filmu", biće otvoren večeras, 25. februara, u Sava centru...Festival će u 19.00 časova otvoriti britanski glumac i reditelj Rejf Fajns, nakon čega će beogradska publika biti u prilici...

Nastavak na B92...

Holivudski hitovi obeležiće 39. Fest

Izvor: Blic, 25.Feb.2011

Beogradski Fest otvoriće večeras u Sava centru (u 19 sati) film „Koriolan”, rediteljsko debitantsko ostvarenje čuvenog glumca Rejfa Fajnsa koji je juče stigao u Beograd. Na zatvaranju 39. Festa, 6. marta, takođe u Sava centru, premijerno će biti prikazan film „Neprijatelj”, novo ostvarenje...

Nastavak na Blic...

Počeo 39. FEST

Izvor: Studio B, 25.Feb.2011

U Centru Sava počeo je 39. Međunarodni filmski festival FEST koji je otvorio glumac Rejf Fajns...Premijerno, prve festivalske večeri, prikazan je njegov film "Koriolan", koji je Fajns prošle godine snimao u Beogradu. Do kraja festivala publika će imati prilike da vidi preko šezdeset filmova, među...

Nastavak na Studio B...

Večeras počinje FEST

Izvor: Popboks, 25.Feb.2011

Na ovogodišnjem, 39. FEST-u, koji će trajati do 6. marta biće prikazano oko 70 filmova u okviru šest programa. Večeras u 19 časova u Sava centru projekcijom filma Koriolan, debitantskom režijom glumca Ralpha Fiennesa, počinje festival.

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.