Filmski most Ko to tamo peva i statua Dragana Nikolića u Vrnjačkoj banji

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski most "Ko to tamo peva" i statua Dragana Nikolića u Vrnjačkoj banji

U Vrnjačkoj Banji će 10. avgusta biti otvoren filmski most "Ko to tamo peva", četvrti tematski most u ovom gradu, a u septembru će u vrnjačkom parku kod Rimskog izvora biti postavljena statua Dragana Nikolića, saopštila je Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Na ideju o filmskom mostu na vrnjačkoj reci došao je Nikola Оamić, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a realizuje je uz pomoć Opštine Vrnjačka banja i vrnjačkih privrednika, navodi se u saopštenju.

To je četvrti tematski most, pored Mosta ljubavi, Mosta matematike, i Mosta daljinara.

"Naziv mostu smo dali po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije svih vremena, i na njemu će biti postavljena tabla sa replikom ...Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda….” kaže Оamić i dodaje da će most biti otvoren 10. avgusta kada počinje manifestacija “ Dani Bate Stojkovića “.

Goran Karavesović iz lokalne Turističke organizacije, odaje priznanje pojedincima koji se ličnim angažmanom trude da uvedu nešto novo i bolje afirmišu Vrnjačku Banku, koja, kako kaže, decenijama neguje filmsko stvaralaštvo.

"Verujem da će filmski most i ograda sa filmskom tematikom biti mesto gde će se veliki broj posetilaca slikati kada dođe u naše mesto iI na taj način širiti sliku o lepotama Vrnjačke Banje”…..kaže on.

U čast Draganu Nikoliću koji je bio zaštitno lice Merkura, u septembru će biti postavljena njegova statua u prirodnoj veličini u centralnom vrnjačkom parku kod Rimskog izvora.

"Hvala Merkuru i Vrnjačkoj Banji koji su mog Dragana sa neba spustili na zemlju", kaže Milena Dravić, stoji u saopštenju.

Gromoglasan aplauz za Slavka Štimca na otvaranju 24. Festivala evropskog filma Palić

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Filmski most "Ko to tamo peva" u Vrnjačkoj banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2017

Vrnjačka Banja se na jedinstven način odužuje velikanima srpskog filma. Pokretač ove priče Nikola Đžamić uz pomoć Opštine VB i vrnjačkih privrednika došao je na ideju da na vrnjačkoj reci podigne filmski most "Ko to tamo peva", koji će biti četvrti tematski most u Vrnjačkoj Banji, pored...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.