Osnovci primorani da nuždu obavljaju u šumi (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 15.Jan.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovci primorani da nuždu obavljaju u šumi (VIDEO)

LESKOVAC/GRDELICA – Dvadesetak osnovaca isturenog odeljenja grdeličke osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Kozaru umesto toaleta koriste obližnju šumu već dva meseca jer se krov poljskog klozeta u dvorištu škole obrušio.

Jedan od roditelja učenika postavio je snimak „toaleta“ na svom Fejsbuk profilu uz ironičnu konstatciju „da je video zapis snimljen u 21. veku“.

Direktorka ove osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << škole Ivana Cvetković kaže da je zabranila nastavnom osoblju da deci dozvoljavaju da koriste poljski klozet.

„Kako je – tako je. Deca trenutno svoje fiziološke potrebe obavljaju u šumi. Zabranila sam da koriste te toalete jer nisu bezbedni“, kazala je Cvetković.

Po njenim rečima, škola čini sve da reši ovaj problem u svom isturenom odeljenju u Kozaru.

„Odavno je u planu da se naprave novi toaleti i činimo sve što je u našoj moći. Do sada smo, iz ličnih sredstava, uspeli da napravimo dve nove kabine u samoj zgradi škole, sanitarni čvor, vrata, i tu se stalo“, ističe direktorka.

Kaže da je pre nekoliko dana imala sastanak sa roditeljima učenika i da je jedan meštanin Kozara izrazio želju da donira određena novčana sredstva kako bi se novi toaleti završili i priveli nameni.

„Od tih para se nadamo da ćemo uspeti da kupimo pločice i zatražićemo pomoć od lokalne samouprave“, dodaje ona.

Inače, pre nekoliko meseci, u Grdelici su završeni radovi na energetskoj sanaciji zidova škole.

Sanacija je realizovana preko programa unapređenja energetske efikasnosti koja se sprovodi preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, a finansirana je sredstvima iz gradskog budžeta. U tu svrhu potrošeno je 4.160.000 dinara.

(Kraj) dum
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRAMOTA Srušio se školski toalet, deca moraju u wc U ŠUMU

Izvor: Blic, 15.Jan.2016

Dvadesetak osnovaca isturenog odeljenja grdeličke osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Kozaru umesto toaleta koriste obližnju šumu već dva meseca jer se krov poljskog školskog klozeta obrušio...Direktorka ove osnovne škole Ivana Cvetković kaže da je zabranila korišćenje klozeta zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.