Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 01:32 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Da li biste probali specijalitet "začinjen" živim mravima
Čuveni danski restoran Noma u Kopenhagenu, koji važi za najbolji u svetu, preselio se privremeno, do svetog Valentina, tj. Dana zaljubljenih, u japansku prestonicu.
Želeći da gostima pruži nezaboravan događaj, njegov proslavljeni kuvar Rene Redžepi je u pripremi jela sa ovog podneblja dodao svoju karakterističnu notu.
Žive škampe posute sitnim i, takođe, živim crnim mravima jedan je od 15 specijaliteta koji posetioci restorana Noma Tokio, smeštenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 37. spratu hotela Mandarin orijental, imaju priliku da gustiraju dok uživaju u pogledu na planinu Fudži.
Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo, prenosi londonski Gardian.
Noma je i ranije koristio mrave u svojim jelima, a Japanci su poznati kao veliki sladokusci morske hrane koja se još uvek "mrda". Žive hobotnice i riblja mlađ smatraju se delikatesom u Japanu.
Da li biste probali specijalitet zacinjen zivim mravima
Izvor: medio.rs, 31.Jan.2015
Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo..Čuveni danski restoran Noma u Kopenhagenu, koji važi za najbolji u svetu, preselio se privremeno, do svetog Valentina, tj. Dana zaljubljenih, u japansku prestonicu. Želeći da...