Ana cepa po Tokiju

Izvor: Mondo, 19.Sep.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana "cepa" po Tokiju

Srpska teniserka zabeležila drugu pobedu na turniru u prestonici Japana i izborila plasman u polufinale.

Posle ubedljivog trijumfa nad Viktorijom Azarenkom, Ana Ivanović nastavila je pobednički niz na turniru u Tokiju.

U četvrtfinalu je savladala Lusi Safarovu sa 6:3, 6:2 i izborila plasman među četiri najbolje.

Ana je od starta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meča držala "konce igre" u svojim rukama. Ubedljiva prednost na početku od 5:0, omogućila joj je luksuz da se opusti u finišu prvog seta (6:3). U nastavku je, međutim, opet potvrdila da je u mnogo boljoj formi od Čehinje. Odmah je napravila brejk, što se ispostavilo kao dovoljna zaliha, a do kraja meča samo je dodala gas i ubedljivo trijumfovala.

Ana, koja je treći favorit za titulu u Tokiju, u polufinalu će imati teži zadatak, jer će odmeriti snage sa prvim nosiocem, Angelik Kerber. Nemica je u četvrtfinalu bila bolja od Dominike Cibulkove - 6:3, 6:0.

Ivanovićeva i Kerber, osma teniserka sveta, do sada su odigrale šest mečeva i Srpkinja vodi u međusobnim duelima sa 4:2. Ana je dobila i poslednji susret, odigran ove godine u Dubaiju, sa 3:6, 6:3, 7:6.

Srpskoj teniserki ovo je najbolji rezultat u Tokiju još od 2007. godine, kada je igrala u finalu, ali je poražena od Martine Hingis (6:4, 6:2).

Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od milion dolara, a pobednici će uz 470 WTA bodova pripasti i novačana nagrada od 196.670 dolara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.