Stefanović i Vulin: Ne može se nasiljem prekrajati izborna volja građana

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Vulin: Ne može se nasiljem prekrajati izborna volja građana

Funkcioneri SNS i koalicionog PS, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin poručili su danas da su šokirani nasiljem pojedinih političara u Republičkoj izbornoj komisiji. I dok se opzicija udružuje i optužujuje koalciiju oko SNS i lidera te stranke Aleksandra Vučića za izbornu krađu, Vulin i Stefanović poručuju da je neprihvatljivo da se izbrona volja građana prekraja pritiscima i nasiljem nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednim državnih organom. Istovremeno, Stefanović, koji je ministar policije najavljuje istragu.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da je šokiran nasiljem koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji ističući da je ono apsolutno neprihvatljivo.

- Šokiran sam da se nasilje koristi u RIK-u, i da se vrši takav pritisak na RIK upadanjem u prostorije i da ne može da se sačeka da se prebroje glasovi. Ja to ne razumem - rekao je Vulin novinarima nakon posete Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, RIK je taj koji će reći kakvi su rezultati glasanja i da nije na njemu da to komentariše.

- Ja jednostavno to ne mogu da komentarišem. Ko sam ja da ocenjujem rad najvažnijeg državnog organa kada su u pitanju izbori - naveo je Vulin.

On smatra da bi svi političari trebalo da se baš tako odnose prema RIK-u, a da je glas naroda je takav kakav jeste.

- Ni vi, ni ja ne možemo da komentarišemo dok rezultati ne postanu konačni, a i tada možemo da komentarišemo u smislu naših političkih opcija, da li smo zadovljni brojem glasova koji smo dobili ili nismo. Ali da komentarišemo rad RIK-a, sprovođenje zakona još da koristimo fizičku silu, i da vršimo pritisak na RIK, to je apsolutno neprihvatljivo i ja sam zaista šokiran što se to uopšte desilo - naveo je Vulin.

Stefanović: Nedopustivo nasilje u RIK-u

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja.

- Ići ćemo na potpuno rasvetljavanje i naravno, u skladu sa zahtevom Tužilaštva, podneti odgovarajuće prijave - rekao je Stefanović Tanjugu, ističući da treba imati u vidu da je krupniji čovek nasrnuo na ženu, koja je članica RIK-a i koja je tom prilikom zadobila i povrede.

- Ljudi iz policije otišli su u RIK na poziv članice RIK koja je povređena i kojoj je ukazana pomoć u Urgentnom centru. Takođe, policija je napravila uviđaj, uzela snimke koji tamo postoje i od medijskih kuća koje su ih već objavile i uzela izjave svih prisutnih i istraga će, u skladu sa zahtevima Tužilaštva biti nastavljena i tokom dana - rekao je Stefanović.

On je podvukao da je veoma važno da svi znaju da se neće dozvoliti bilo kakvo nasilje, da nije moguće na takav način postupati i zatražio je od svih u izbornom procesu, koji, kako je naglasio, još uvek traje, da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, da budu u skladu sa normalnim pravilima demokratske i fer utakmice i da poštuju i ono što kažu nadležni državni organi.

Vučić: Da svaki glas bude izbrojan

- Sve je dozvoljeno politički, da se stavovi izražavaju, da se protestvuje, da se volja izražava na bilo koji miran demokratski način. Ali nasilje nije dozvoljeno, niti ćemo bilo kome dozvoliti da bude nasilan, da tuče ljude, samo zato što mu se ne sviđa rezultat izbora - rekao je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.