Hrvati, kako vas nije sramota?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvati, kako vas nije sramota?"

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je sramotno da Hrvatska protestuje zbog kritika na rehabilitaciju ratnog zločinca Stepinca, duhovnika ustaške fašističke NDH.

"Stepinac je blagosiljao genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, pa čak i formirao komisiju za pokrštavanje Srba. Niko nikada neće sprečiti Srbiju da digne glas protiv rehabilitacije ratnih zločinaca iz vremena fašizma i ustaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << NDH", rekao je Dačić.

On je ponovio da je Srbija za dobrosusedske odnose i pomirenje, ali da "niko neće ponižavati Srbiju i žrtve ustaškog terora", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Agencija Hina je ranije danas objavila da je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je protestnu notu Srbiji zbog "neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude Stepincu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.