Dačić sa studentima iz Jagodine u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa studentima iz Jagodine u Beču

Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić prisustovao je večeras u Beču, večeri sa jagodinskim studentima, koje je u prestonicu Austrije doveo predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Dačić je, obraćajući se više od 700 Jagodinaca koji se nalaze u višednevnoj poseti Beču, rekao da je, kao privatno lice, odlučio da obiđe svog prijatelja i koalicionog partnera koji ga je više puta pozivao da dođe na druženje povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << boravka delegacije u glavnom gradu Austrije.

On je rekao da je došao u Beč da vidi studente iz Jagodine i najavio da se odmah ujutro vraća u Beograd, gde ga čekaju obaveze.

Dačić je pohvalio Markovića za organizovanje posete ovolikog broja Jagodinaca, rekavši da je to ogroman organizacioni poduhvat i da je korisna akcija, koju on sprovodi već duži niz godina.

Večeri je prisustvovao i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe, sa kojim je politički deo delegacije imao prilike da razgovara ranije danas, prilikom posete austrijskom parlamentu.

Kao i svaki put kada u Beč dovodi mlade, privrednike, ili poljoprivrednike, Marković je obezbedio estradne zvezde. Ovaj put prisutne su zabavljali Svetlana Ražnatović Ceca i Aca Lukas.

U organizaciji Skupštine grada Jagodine u Beču do sutra boravi 600 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz ovog grada koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu, kao i privrednici i zaposleni u dečijim predškolskim ustanovama ovog grada.

Studente su predvodili predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Studenti su posetili Univerzitet u Beču, prosvetne i kulturne institucije tog grada, upoznali se sa načinom studiranja, a posetili su i znamenja Beča.

Privrednici su imali susrete sa austrijskim preduzetnicima, a politički deo delegacije imao je danas susret sa austrijskim poslanicima u parlamentu.

Skupština grada Jagodine, od 2010. godine, organizije putovanje studenata u Beč, 2010 putovalo je 230 studenata, 2012 - 400, a 2013. čak 900, u dva navrata u februaru po 400 i u oktobru 500 studenata, ukupno 1.530.

Sa ovim putovanjem, Beč je posetilo 2.130 studenata iz Jagodine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.