Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Beograd domaćin Ministarskog saveta OEBS-a

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i minitar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je danas u Luksemburgu da će Beograd 3. i 4. decembra biti domaćin Ministarskog saveta OEBS-a.

Obraćajući se ministrima spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo u Luksemburgu, u kapacitetu predsedavajućeg OEBS-a, Dačić je rekao da je stav Srbije da bi na tom skupu trebalo usvojiti odgovarajuću deklaraciju o migracijama.

- O tome će se tek voditi rasprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali vas molim da ovo pitanje razmotrite u svetlu aktuelnih dešavanja u vezi sa migrantskom krizom i da podržite našu inicijativu -  rekao je Dačić.

On je ministre zemalja članica i EU i država kandidata za članstvo u EU pozvao na prateći dogadjaj o mirovnim operacijama, koji će biti organizovan 1. oktobra na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

- Raduje me što su članovi Trojke OEBS već potvrdili svoje prisustvo i nadam se da će i većina vas biti u mogućnosti da prisustvuje ovom skupu - rekao je šef srpske diplomatije u Luksemburgu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.