Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis osniva evropski pokret - konzervativci dobrodošli

Bivši grčki mnistar finansija Janis Varufakis želi da osnuje alijansu za Evropu u kojoj će i nemački konzervativci biti dobrodošli, rekao je on za nemački politički magazin "Špigel" i naveo da taj savez neće biti partija.

Varufakis je precizirao da bi to trebalo da bude vanpartijski pokret, jedno mesto za sve one koji zaista evropski misle i demokratiju u Evropi žele da ožive.

I konzervativci, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a to, kako je naglasio, važi i za Hrišćansko-demokratsku uniju, kancelara Angele Merkel i ministra finansija Volfganga Šojblea, pozvani su da učestvuju u tom pokretu.

Varufakis je rekao da njegovi protivnici žele da ga pobede, jer je on jedan radikalni levičar i Grk, ali on je, kako je istakao, pre svega pravi Evropljanin.

Njega brine da bi evropski kontinent mogao da "padne u ruku" antievropljana, poput Mari Lepen.

I premda Varufakis to nije izričito rekao, njegov partner u Nemačkoj mogao bi biti Oskar Lafonten, prenosi magazin.

Lafonten, nekadašnji šef Socijademokratske partije, za koga se kaže da je možda jedan od retkih autentičnih socijaldemokrata, ali mu se istovremeno prebacuje i "pecanje" u desničarskim vodama, oštro je kritikovao reforme bivšeg kancelara Gerharda Šredera, pošto su zadirale duboko u socijalno tkivo države.

On je bio lider danas opozicione partije Levica, iz koje se povukao.

Varufakis je rekao da je sa Lafontenom razgovorao i da će se susresti sa političarima Levice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levičar Varufakis osniva evropski politički pokret u koji su i konzervativci - dobrodošli

Izvor: Blic, 29.Jul.2015

Bivši grčki mnistar finansija Janis Varufakis želi da osnuje Alijansu za Evropu u kojoj će i nemački konzervativci biti dobrodošli, mada taj savez neće biti prava politička partija, rekao je on za nemački politički magazin "Špigel"...Varufakis je precizirao da bi to trebalo da bude vanpartijski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.