Šahisti poraženi, šahistkinje pobedile

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šahisti poraženi, šahistkinje pobedile

Šahisti Srbije poraženi su od Rusije sa 1,5:2,5, a šahistkinje su pobedile Grčku sa 2,5:1,5 u pretposlednjem, 10. kolu 41. Olimipijade u norveškom gradu Tromsu.

 

Ivan Ivanišević je izgubio od Vladimira Kramnika, a Aleksandar Inđić od Sergeja Karjakina. Robert Markuš je pobedio Petera Svidlera, dok je Miloš Perunović remizirao sa Aleksandrom Griščukom.

 

Odlukom selektora Slavoljuba Marjanovića slobodan dan večeras je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << do sada najsigurniji Nikola Sedlak. Srbija je kolo pre kraja 25. sa 13 meč bodova, a u poslednjem kolu igra protiv Meksika. Vode Kinezi, ispred Mađara. Kod dama, Marija Rakić je pobedila Ekaterini Pavlidou, a Adela Velikić je bila bolja od Haritomeni Markantonaki. Remizirala je Nataša Bojković sa Ana-Marija Botsari, dok je Anđelija Stojanović izgubila od Stavroula Tsolakidou. Pauzirala je Jovana Vojinović.

 

Srbija je sada 20. sa 13 meč bodova. Vodi Rusija, ispred Kine i Ukrajine, koja je večeras nanela prvi poraz Ruskinjama. U poslednjem kolu Srbija igra protiv Francuske. Sutra je drugi slobodan dan, a 41. Olimpijada u Tromsu završava se u četvrtak (11.00) mečevima 11. kola.

 
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Remi šahista, poraz dama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2014

Šahisti Srbije odigrali su danas nerešeno 2:2 sa Jermenijom, dok je ženska ekipa poražena od Slovaklinja sa 1,5:2,5 u devetom kolu 41. Olimpijade, koja se igra u norveškom gradu Tromso...Šahisiti su do remija sa Jermenima došli posle četiri remija - Ivaniševića, Perunovića, Sedlaka i Inđića,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.