PRVA DAMA GRČKE: Ko je žena koja je Ciprasa preobratila iz sportiste u levičara!?

Izvor: Press, 28.Jan.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA DAMA GRČKE: Ko je žena koja je Ciprasa preobratila iz sportiste u levičara!?

Predsednik novoformirane grčke vlade Aleksis Cipras više se interesovao za sport nego za politiku, sve dok nije sreo Peristeru Beti Bazianu.
Svoju nevenčanu suprugu sa kojom živi već 20 godina, Aleksis Cipras je upoznao u srednjoj školi, a kasnije su zajedno studirali na Tehničkom fakultetu u Atini.
Strastveni sportista je početkom devedesetih povredio koleno i tada ga je Peristera lako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ubedila da se pridruži mladim komunistima, pišu britanski mediji.
Njih dvoje ne samo da su postali par, već su i zajedno vodili nekoliko lokalnih komunističkih protesta, uključujući onaj protiv nepopularnih reformi školstva.

PROČITAJTE JOŠ:
SIGURNO ZNATE OVOG POLITIČARA: Dečak sa slike proteklih dana više je na TV od Obame i Putina!
STALJINOV UNUK: Putin je izdajnik! Zapad briše pod sa Rusijom
IS preti Obami, Jordanu, Japanu...
   
- Učenici imaju pravo sami da odlučuju da li su sposobni da preskoče razred - poručio je Cipras učenicima jedne srednje škole u Atini, ohrabrujući ih da spavaju u učionicama dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
Mnogi veruju da bez uticaja Beti Baziane, koju kolege sa fakulteta opisuju kao "dinamičnu i vrlo upornu", Aleksis Cipras nikada ne bi došao na čelo levičarske Sirize. Zato se birači pitaju da li će prva dama Grčke biti ta koja će iz senke vući konce i upravljati zemljom.
Baziana ne voli medijsku pažnju i dosad se pred novinarima pojavljivala svega nekoliko puta. Trošenje vremena na šoping smatra besmislenim, a ne uživa ni u dugim posetama frizeru.
Sa nevenčanim suprugom i sinovima Fibusom i Orfejom živi u sedmospratnici u Kipseliju, skromnom atinskom naselju.
Oči cele Evrope uperene su u Aleksisa Ciprasa, od koga se očekuje da izvuče Grčku iz dugova. On je za ministra finansija imenovao Janisa Varufakisa, profesora ekonomije i protivnika sporazuma o merama štednje. Prva sednica nove vlade zakazana je za danas.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

OVO JE ŽENA ALEKSISA CIPRASA: Ne voli frizere i šoping, izbegava medije! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2015

Zbog nje je došao na vlast! Peristera Baciana (41) nevenčana supruga novog premijera Grčke Aleksisa Ciprasa, jedan je od glavnih razloga koji su ga smestili u premijersku fotelju. Naime, ona ga je naterala da se ozbiljnije bavi politikom iako je Aleksis bio naklonjeniji sportu. Njihova ljubav traje...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.