Nea Kifisia šokirala Olimpijakos, prekid u Solunu! (video)

Izvor: MVP.rs, 20.Okt.2014, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nea Kifisia šokirala Olimpijakos, prekid u Solunu! (video)

Burno kolo u Šampionatu Grčke.

Kao što je već uobičajeno za utakmice grčke Esake lige, viđeno je puno uzbuđenja, ali i dešavanja koja nemaju veze sa sportom.

Najpre, iznenađenje dosadašnjeg dela grčkog šampionata priredila je Nea Kifisia, koja je kod kuće savladala vice-šampiona, Olimpijakos. Odigrana je veoma neizvesna utakmica, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << što potvrđuje i sam rezultat - 68:67.

Ključni momenti duela su se dogodili u poslednja dva minuta, kada je rezultat bio nerešen (61:61). Usledila su četiri vezana poena domaće ekipe, koja je tako stvorila značajno vođstvo u samom finišu utakmice. Ali, to nije bio kraj, jer su Vasilis Spanulis i Brajant Danston pik en rolom smanjili rezultat za dva poena. Pirejci su u narednom napadu mogli i do izjednačenja, ali je Kostas Slukas promašio, pa je gostima preostalo samo da uđu u penal završnicu. Tako je na 13 sekundi pre kraja na liniju za slobodna bacanja poslat Dimitris Calradis, koji je bio polovičan za 66:63.

Trener Nea Kifisije se takođe odlučio da spreči eventualni produžetak, te je usledio faul nad Spanulisom, koji je pogodio prvi penal, a promašio drugi. Usledio je prekršaj nad Mihalisom Kakjuzisom, koji je uhvatio promašaj beka Olimpijakosa, a ovaj je bio precizan oba puta sa penala i tako stavio tačku na ovaj meč. Sve što su gosti uspeli da urade je da trojkom Olivera Lafajeta ublaže poraz (68:67).

Za pobednički tim nastupaju čak trojica srpskih košarkaša. Najzapaženiji je bio Uroš Duvnjak, koji je postigao sedam poena. Nikola Pešaković je za pet minuta na parketu upisao samo jednu asistenciju, dok Petar Popović odlukom trenera nije ulazio u igru. Kod domaćina je najbolji bio Dimitris Mavroeidis sa 14 poena i devet skokova. Kod Pirejaca se istakao Brent Petvej sa četiri poena i devet uhvaćenih lopti.

Kako pišu grčki mediji, čelnici Olimpijakosa su pripremili ugovor do kraja sezone za Milana Tomića, ali će tu odluku preispitati posle neočekivanog poraza. Glavni kandidat za mesto novog trenera sada je Sulis Markopulos, koji trenutno vodi PAOK.

Burno je bilo u Solunu, gde se dan ranije odigrao jedan od najvećih grčkih derbija između Arisa i PAOK-a, ali on nije odigran do kraja, već je zbog nereda na terenu prekinut u 19. minutu. Naime, pri rezultatu 33:31 za crno-bele, navijači Arisa su počeli da ubacuju predmete na teren, a jedan projektil je pogodio jednog sudiju direktno u glavu. Delilac pravde je odlučio da povuče ekipe sa terene i prekine meč, tako da će po svemu sudeći ovaj duel biti okončan službenim rezultatom od 20:0 za PAOK.

Poslednja utakmica kola, između Kolososa i Panatinaikosa, igra se u ponedeljak.

(foto: Esake / Heba / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.