LDP: Trebalo bi formirati vladu sposobnih bez partijskih kvota

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Trebalo bi formirati vladu sposobnih bez partijskih kvota

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da Vlada Srbije nema kapacitet da završi reforme, zbog čega ta stranka nudi rešenje da se formira novi kabinet sposobnih ljudi, oslobođen od partijskih kvota, po ugledu na vladu u Grčkoj ili vladu Marija Montija u Italiji.

"U ovom trenutku rekonstrukcija vlade, vlada u senci ili priča o izborima predstavlja samo trošenje vremena koje nemamo i povećavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već preveliku cenu koju ljudi plaćaju zbog nesposobnosti političara da efikasno odgovore na  krizu u kojoj se Srbija nalazi", navodi se u saopštenju.

Vlada sposobnih, sa ograničenim rokom, neće voditi računa o rejtinzima, niti partijskim kvotama i to je jedini način da se u narednom periodu konačno završi proces tranzicije, smatra LDP.

Posao takve vlade je jasan i uključuje reforme PIO i zdravstvenog fonda, privatizaciju državnih preduzeća i banaka. Promena znači i spoljnu politiku usklađenu sa EU, reviziju naftno-gasnog sporazuma sa Rusijom i umesto evropskih integracija, evroatlantske integracije, dodaje LDP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.