Grčka za zaustavljanje i vraćanje čamaca sa izbeglicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka za zaustavljanje i vraćanje čamaca sa izbeglicama

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos je izjavio kako se zalaže za sporazum sa susednom Turskom koji bi omogućio pograničnoj službi Evropske unije Fronteksu da u turskim vodama zaustavlja i vraća čamce kojima izbeglice plove ka grčkim ostrvima.

Kamenos je naveo da je taj predlog već izneo svojim kolegama iz EU, koji su "pokazali veliko zanimanje", kao i da će ga predstaviti i zvaničnicima NATO-a, prenela je agencija AP.

On je dodao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grčke vlasti u poziciji da mogu da lociraju čamce krijumčara dok napuštaju tursku obalu i to dojave Fronteksu, kao i turskoj obalskoj straži.

Kamenos je naveo da bi to "zaustavilo priliv izbeglica u Grčku" i sprečilo pogibije migranata i izbeglica dok pokušavaju da se dokopaju grčke obale.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grčka za vraćanje izbeglica u čamcima

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 00:04

Atina -- Grčki ministar odbrane Panos Kamenos je izjavio kako se zalaže za sporazum sa susednom Turskom u vezi sa izbeglicama...Sporazumom bi bilo omogućeno pograničnoj službi Evropske unije Fronteksu da u turskim vodama zaustavlja i vraća čamce kojima izbeglice plove ka grčkim ostrvima...Kamenos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.