EURO kvalifikacije: Nemačka rutina, grčka tragedija...

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2015, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EURO kvalifikacije: Nemačka rutina, grčka tragedija...

Večeras je odigrano osam mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Igrala je i Srbija.

Orlovi su u takmičarski beznačajnom meču odigranom u Novom Sadu na stadionu Karađorđe savladali Jermeniju, o tome ste mogli da čitate OVDE.

U našoj grupi su se satali i Danska - Albanija.

Podela bodova i remi bez golova ostavio je Dansku na drugom mestu na tabeli grupe I, dok su Albanci jedno mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << niže, sa istim brojembodova, ukupno 11.

Osim toga, Gruzija je nešto ranije pobedila Škotsku u meču koji je poeo u 18 sati. Minimalna pobeda domaćina udaljila je Škotsku od Evropskog prvenstva, ostrvljani su četvrti u grupi D.

U pomenutoj grupi pobedu je zabeležila selekcija Nemačke, rutinskim trijumfom nad Poljacima rezultatom 3:1. Poljaci su se nadali da bi mogli nešto da urade, ali je Nojer bio izuzetno rapsoložen, što ste mogli da vidite OVDE.

Nemci su već u prvom delu igre preko Milera u 12. i Gecea u 19 minutu poslali jasnu poruku. Levandovski je u 37. minutu postigao jedini gol za svoj tim, a do kraja se u listu strelaca još jednom u 82. minutu meča upisao Gece.

Ubedljiv trijumf večeras u istoj grupi zabeležila je selekcija Republike Irske, koja je slavila 4:0 nad Gibraltarom, uz dva gola prekaljenog Robija Kina.

Irci su treći sa 14 bodova, ispod Poljske sa 14 i Nemačke sa 16.

U grupi F, reprezentacija Grčke se na neslavan način oprostila od ionako izgubljenih kvalifikacija. Na domaćem terenu Grci su poraženi od Finske kojoj je pobedu doneo Pohjanpalo u 75. minutu utakmice.

Grci su zakucani za dno tabele sa dva boda, Farska ostrva imaju bolji saldo od Grka, bez obzira na ubedljiv poraz od selekcije Severne Irske danas, rezultatom 1:3.

U ovoj grupi i treći par, sastali su se Rumunija i Mađarska.

Komšijski derbi završen je bez golova, Rumuni su drugi na tabeli sa 15 bodova, bodom manje od Severnih Iraca i tri boda više od trećeplasiranih Mađara.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kvalifikacije: Nemcima derbi, Albanci na dobrom putu za EURO2016

Izvor: Blic, 04.Sep.2015

Kvalifikacije za EURO2016 su nastavljene u petak, a dok su naši "orlovi" uspeli da izađu iz minusa pobedom nad Jermenijom (2:0) u takmičarski ne mnogo bitnom meču u Novom Sadu, daleko važniji dueli za konačni rasplet odigrani su širom Evrope...U našoj grupi Albanija je remijem u Danskoj (0:0)...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.