Cipras i Erdogan 45 minuta o izbeglicama

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras i Erdogan 45 minuta o izbeglicama

Grčki premijer Aleksis Cipras sastao se sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim sprovođenjem sporazuma između EU i Turske. Ističe da je priliv izbeglica značajno smanjen.
Cipras i Erdogan su se sastali na marginama Svetskog humanitarnog samita UN u Istanbulu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčka agencija ANA je, pozivajući se na neimenovane vladine izvore, prenela da su Cipras i Erdogan najviše vremena u razgovoru, koji je trajao 45 minuta, posvetili upravljanju prilivom izbeglica.
Cipras je istakao da je u tom smislu učešće NATO od ključnog značaja.
Grčki premijer je pokrenuo i pitanje turskog narušavanja vazdušnog prostora njegove zemlje, a izvori navode da su se oni dogovorili da aktiviraju diplomatske kanale radi smirivanja situacije.
Razgovarali su i o pitanju Kipra, podržavši pregovore lidera kiparskih Grka i Turaka, sa ciljem iznalaženja rešenja za podeljeno ostrvo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.