Izvor: Danas, 30.Avg.2014, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri za Borisa Milivojevića

Niš - Gran pri “Naissa”, za najbolje glumačko ostvarenje na 49. Filmskim susretima Niš, sinoć je dobio glumac Boris Milivojević, za ulogu u filmu “Spomenik Majklu Džeksonu”.

Glavnu nagradu festivala u njegovo ime primio je reditelj Darko Lungulov, koji je sa mobilnog telefona pročitao poruku laureata, odsutnog zbog boravka u Grčkoj.

Nagrada “Carica Teodora”, za najbolju žensku ulogu, pripala je Aniti Mančić, za ostvarenje u filmu “Top je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << bio vreo”, a nagrada “Car Konstantin”, za najbolju mušku ulogu- Srđanu Todoroviću, za rolu u filmu “Atomski zdesna”. Oboje su primili nagrade uz veliki aplauz publike, a laureat “Konstantina” rekao je da svoju ulogu posvećuje ocu, nedavno preminulom glumcu Bori Todoroviću.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je glumica Hana Selimović („Neposlušni“), a Povelju za izuzetnu mušku ulogu Nebojša Ilić („

Montevideo, vidimo se“). Nagrada za epizodnu žensku ulogu pripala je Hristini Popović („Atomski zdesna“), a za mušku epizodu Ivanu Đorđeviću („Neposlušni“). Glumici Brankici Sebastijanović („Kad ljubav zakasni“) uručena je Nagrada za najboljeg debitanta, kao i nagrada publike za glumca festivala. Specijalnu nagradu za doprinos filmu dobila je Mira Banjac.

O nagradama je odlučivao Žiri, koji su činili glumica Dragana Varagić, kao predsednica, i glumci Predrag Ejdusa i Dubravko Jovanović, članovi. Ejdusa, koji je bio odsutan „zbog igranja u predstavi“ u ulozi člana žirija „dublirao“ je umetnički direktor festivala, glumac Dragan Vujić Vujke, koji je učestvovao u dodeli nagrada laureatima. Na ovogodišnjim Filmskim susretima prikazano je 12 filmova, od kojih šest premijerno.

Strani glumci

Povelje za najboljeg stranog glumca dobili su Nataša Janjić („Atomski zdesna“), Branko Đurić („Montevideo, vidimo se“, „Atomski zdesna“), kao i Branka Stanić („Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“), koja je jedina došla u Niš da je primi.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.