Novinari razočarani filmom Gasa van Santa u Kanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari razočarani filmom Gasa van Santa u Kanu

Novinari su danas žestoko kritikovali film "The Sea of Trees" (More drveća) američkog reditelja Gasa Van Santa koji će zvanično biti prikazan publici na 68. Međunarodnom filmskom festivalu Kanu.

Reditelj, čiji je film "Slon" dobio Zlatnu palmu 2003. godine, predstavio je danas novinarima svoje novo ostvarenje koje se takmiči za glavnu nagradu.

Film, u kojem igra oskarovac Metju Mekonahi, priča je o kauboju obolelom od side koji odlazi u šumu da izvrši samoubistvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Umesto da se ubije, glavni lik će spasiti život drugoj osobi.

Novi, 16. film reditelja koji je poznat po nezavisnim filmovima poput ostvarenja "Slon" i "Moj privatno Ajdaho", nije uopšte ubedio novinare.

Na kraju projekcije, novinari su zviždali u znak nezadovoljstva.

"To je bez sumnje, najgori film Gasa van Santa", naveo je francuski list Premijer koji je ga je označio kao "groznu i sladunjavu melodramu" koja "nema kraja".

List je Mekohanijevu glumu ocenio kao mešavinu "suptilnosti traktora i osetljive gunđavosti".

Američki mediji su imali sličnu ocenu. "Film je loše koncipiran a Mekohani nije mogao da se istakne u tom mlohavom filmu, već ga je ukopavao sve dublje i dublje", naveo je list Varajeti i dodao da je uz to film beskrajno dugačak.

"Ostaje jedna nedokučiva misterija. Kako je taj mrtvorođeni film dospeo na spisak takmičenja za Zlatnu palmu", zapitao se američki list specijalizovan za film.

Britanski Gardijan je ocenio da je film "mučno bolna melodrama", dok je reditelj "uleteo u neku sentimentalnost s mešavinom komercijalnosti i sapunice".

"Suptilnost je u filmu izgažena i samlevena da od filma na kraju nije ostalo ništa, čak ni mrvica", dodao je Gardijan, uz ocenu da "More drveća" predstavlja "ogromno razočarenje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mekonahi odbacio kritike iz Kana

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2015, 15:39

KAN - Američki glumac Metju Mekonahi odbacio je kritike svog novog filma "More drveća" koji je praktično izviždan na filmskom festivalu u Kanu...Mekonahi, koji igra muškarca koji odlazi u Japan da se ubije u "Moru drveća",  rekao je da je "ljudi imaju pravo i da zvižde i da hvale"...Film je režirao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.