I Ameli Pulen na Kustendorfu

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I "Ameli Pulen" na Kustendorfu

Francuska glumica Odri Totu biće specijalni gost Kustendorfa, izjavila je Tanjugu selektorka takmičarskog programa festivala i ćerka proslavljenog reditelja Emira Kusturice, Dunja Kusturica.

Totu, koja je inače trebalo da bude gost Kustendorfa još pre nekoliko godina, stekla je slavu tumačeći glavnu ulogu u nagrađivanom francuskom filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen" iz 2001. godine.

Nagradu "Cezar" za najperspektivniju mladu glumicu osvojila je 2000. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za film "Venus beauty institute".

Glumila je i u ostvarenjima "Koko pre Šanel" (2009), "Neprocenjivo" (2006), "Da Vinčijev kod" (2006), "Veridba je dugo trajala" (2004), "Slatke, prljave stvari" (2003), "Voli me, ne voli me" (2002).

Pošto je dolazak Totu, kao i slavne italijanske glumice Monike Beluči, potvrđen gotovo u poslednjem trenutku, filmovi u kojima one igraju nije bilo moguće uvrstiti u program, objasnila je Dunja Kusturica.

Ona je rekla da će Totu i Beluči možda održati radionice za studente, ukoliko bude vremana i ako uspeju da to uklope sa ostatkom programa. O tome će biti odlučeno kada poznate glumice stignu u Drvengrad, gde će ostati nekoliko dana.

Međunarodni filmski i muzički festival, koji će biti održan od 16. do 22. januara u Drvengradu, najverovatnije će posetiti i članovi čuvenog engleskog rok benda Pink Floyd - Nik Mejson i Dejvid Gilmur.

Bubnjar i gitarista jednog od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike izrazili su želju da dođu na Kustendorf, ali zbog drugih obaveza još uvek nisu potvrdili svoj dolazak.

Bilo je reči i o dolasku engleskog pevača Brajana Ferija, ali se to izjalovilo, navela je Dunja Kusturica.

Među ranije najavljenim gostima su reditelji Džang Jimou (Kina), Ben Zejtlin (SAD), Aleksej Balabanov (Rusija), Mateo Garone (Italija), Elija Sulejman (Palestina) i turska rediteljka Ješim Ustaoglu, koji će nakon projekcija svojih filmova držati radionice za mlade autore.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amelija Pulen specijalni gost Kustendorfa

Izvor: Kurir, 10.Jan.2013

Odri Totu je glumila je i u ostvarenjima "Koko pre Šanel" (2009), "Neprocenjivo" (2006), "Da Vinčijev kod" (2006), "Veridba je dugo trajala" (2004), "Slatke, prljave stvari" (2003), "Voli me, ne voli me" (2002)...BEOGRAD - Poznata francuska glumica Odri Totu biće specijalni gost šestog Kustendorfa,...

Nastavak na Kurir...

I Odri Tatu na Kustendorfu

Izvor: SEEcult.org, 11.Jan.2013, 04:22

Francuska glumica Odri Tatu (Audrey Tautou) biće specijalna gošća šestog međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf na Mokroj Gori, na kojem je najavljena i italijanska zvezda Monika Beluči (Bellucci), te plejada nekih od najznačajnijih reditelja današnjice, na čelu sa Džangom...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.