RUS OPTUŽUJE FBI Nudili su mi NOVAC, STAN I IMUNITET da lažem za Hilari Klinton!

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUS OPTUŽUJE FBI Nudili su mi NOVAC, STAN I IMUNITET da lažem za Hilari Klinton!

Rus koga traži američko Ministarstvo pravde zbog optužbi da je hakovao američke kompanije sada tvrdi da mu je FBI ponudio imunitet u zamenu za prihvatanje odgovornosti za sajbernapade usmerene protiv demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Jevgenij Nikulin, navodni haker, poslao je pismeno saopštenje ruskim medijima iz zatvora u Češkoj gde trenutno čeka razvoj bitke između Rusije i SAD oko izručenja.

On je u pismu naveo da su mu iz iz FBI >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obećali novac, američko državljanstvo i besplatan stan ako preuzme krivicu za hakerski napad na kampanju Hilari Klinton.

- Rekli su mi: Treba da priznaš da si provalio u mejl Klintonove - napisao je on.

Njegov advokat Martin Sadilek je potvrdio njegov reči.

Iz FBI niko nije želeo da komentariše ove navode.

Nikulin je prošlog oktobra uhapšen u Pragu na osnovu međunarodne potrenice i optužen je od strane federalnog suda u kaliforniji zbog hakovanja sajtova "LinkedIn", "Dropbox" i "Formspring", tri internet kompanije sa sedištem u San Francisku.

Njega traže i SAD i Rusija, ali se za sada još uvek nalazi u češkom zatvoru dok vlasti razmatraju zahteve za izručenje.

FBI je dvaput intervjuisao Nikulina od kako je uhapšen. Nikulin je rekao da su oba puta od njega tražili da prizna da je napadao američke političke ciljeve.

Američka obaveštajna zajednica je zaključila u januaru da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio vladi da hakerskim napadima utiče na američke predsedničke izbore.
Pogledaj vesti o: FBI,   Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.