Novi mejlovi Klintonove, FBI ponovo pokreće istragu?

Izvor: B92, 28.Okt.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi mejlovi Klintonove, FBI ponovo pokreće istragu?

Po pojavljivanju novih mejlova bivše državne sekretarke SAD Hilari Klinton FBI razmatra mogućnost da opet pokrene istragu, rekao je direktor FBI-ja Džejms Komi.

Reč je o mejlovima koje je Klintonova slala s privatnog naloga dok je obavljala dužnost američkog državnog sekretara.

Ova informacija pojavila se 11 dana pre izbora za predsednika SAD na kojima je Klintonova kandidat Demokratske stranke.

U pismu koje je danas uputio liderima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kongresa, direktor FBI-ja je naveo da su novi mejlovi koji su nedavno obelodanjeni podstakli istražitelje da još jednom razmotre moguće pokretanje istrage.

FBI je u julu saopštio da je istraga u vezi s tim završena, prenosi AP.

Šef izbornog štaba Hilari Klinton, Džon Podesta, rekao je da su u njenom štabu uvereni da će FBI, kada bude završio najnoviju fazu istrage, ponovo dati preporuku da se ne podigne optužnica protiv bivše državne sekretarke u vezi njene upotrebe privatnog servera.

"Direktor FBI duguje američkom narodu da odmah objavi kompletne detalje o tome šta se sada istražuje", naveo je Podesta u saopštenju, prenosi Rojters.

"Mi smo uvereni da istraga neće dovesti do zaključaka drugačijih od onih koje je FBI već utvrdio u julu", dodao je on.

Američki Stejt department saopštio je da će sarađivati u eventualnoj istrazi FBI, nakon što su objavljeni novi mejlovi sa privatnog servera demokratskog predsedničkog kandidata Hilari Klinton koji bi mogli sadržati poverljive informacije.

"Mi smo svakako spremni da sarađujemo, ukoliko se to od nas bude tražilo, ali mi jednostavno nemamo nikakve dodatne detalje ili informacije u ovom trenutku", rekao je novinarima portparol Stejt departmenta Mark Toner, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI MEJLOVI KLINTONOVE IZAZVALI HAOS PRED IZBORE: FBI ponovo pokreće istragu protiv Hilari?

Izvor: Telegraf.rs, 28.Okt.2016

FBI razmatra nove mejlove bivše američke državne sekretarke Hilari Klinton, saopštio je direktor FBI Džejms Komi, govoreći o mogućem ponovnom pokretanju istrage. Ovo se događa nakon što su objavljeni novi mejlovi sa privatnog servera Hilari Klinton koji bi mogli sadržati poverljive informacije...Američki...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.