EVROVIZIJA DOBILA POBEDNIKA: Ubedljiv trijumf PORTUGALCA - uprkos teškoj BOLESTI! (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROVIZIJA DOBILA POBEDNIKA: Ubedljiv trijumf PORTUGALCA - uprkos teškoj BOLESTI! (FOTO, VIDEO)

Čestitke!

Stručni žiri i publika bili su saglasni u oceni da je pobednik ovogodišnjeg takmičenja za "Pesmu Evrovizije" predstavnik Portugalije.

Stručni žiri je rekao da glasanje prošlo regularno i da su gledaoci ovako glasali:

Austrajia 0 poena, 3 poena Španija, Izrael je dobio 5, 8 poena Danska, 12 poena Velika Britanija, 15 poena Holandija, 21 poena Jermenija, 24 poena Ukrajina, 29 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poena Grčka, 29 poena takođe Norveška, 32 poena Kipar, 33 poena Belorusija, 41 pona Polja, 42 Azerbejdžan. 90 poena je od gledalaca je dobila Francuska, a 103 poena Hrvatska, Švedska 126. Mađarska 152, Italija 208 poena, Rumunija 224 poena. Moldavija je dobila 264 poena od publike, Bugarska je 337 ponea i ona je odnela drugo mesto odnela. Najviše glasova je dobila Portugalija i ona je pobednik ovogodišnje Evrovizije.

SKANDAL NA FINALU EVROVIZIJE: Gola ZADNJICA na bini! Planeta je bila u ŠOKU! (FOTO)

A evo i kako izgleda konačna tabela:

OBRUKAO SE: Finale 62. Evrovizije počelo uz nečuveni FALŠ ovog takmičara! (VIDEO)

Pobedniču pesmu, pod nazivom "Amar Pelos Dois" izveo je Salvador Sobral.

Kako je zvučao njegov nastup poslušajte u videu:

A zanimljivost vezana za Sobrala jeste da je dugo krio da je teško bolestan, i da je u ovom stanju i nastupao na ovom prestižnom muzičkom takmičenju. Njemu je hitno potrebna transplantacija srca, a zbog svog stanja u Kijev je stigao poslednji. Salvador mora do kraja godine da pronađe donora srca ili su mu šanse za preživljavanje gotovo nikakve. Navodno je želeo svoju bolest zadrži u tajnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.