Vulin: Vučić nije dozvolio podizanje ograde na granici

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vučić nije dozvolio podizanje ograde na granici

Minsitar Aleksandar Vulin kaže da balkanska migrantska ruta "još živi" i najavljuje da će predstavnicima EU uputiti zahtev za veću pomoć Srbiji za sprečavanje ilegalnih prelazaka granice.Dodaje i da premijer Srbije nije dozvolio podizanje ograde na granici.

"Bez obzira na formalnu odluku zemalja EU o zatvaranju balkanske rute, ona je još živa. Ima manji broj migranata nego prošle godine, ali to >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su još uvek veoma veliki brojevi i još uvek postoji veliki broj ljudi koji pokušavaju da uđu na našu teritoriju", kazao je Vulin na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Ulazak migranta na teritoriju Srbije kontroliše veliki broj angažovanih pripadnika policije i vojske Srbije, za čije angažovanje će Vulin tražiti veću finansijsku pomoć od predstavnika EU u Briselu i međunarodnih humanitarnih organizacija u Ženevi.

"Mi imamo iste probeleme kao zemlje EU a ne dobijamo ni približno istu količinu novca kao što dobijaju zemlje EU. Ja ću vrlo brzo razgovarati sa predstavnicima EU u Briselu, sa UHCR-om i drugim organizacijama. Tražimo pomoć, da Srbija bude tretirana na isti način kao zemlje na tranzitnoj ruti. Nije logično da mi nosimo toliki teret, a da druge zemlje za isti i manji rad dobijaju daleko veću pomoć", istakao je Vulin.

Odgovarajući na pitanje o mogućnostima postavljanja ograde na državnoj granici Srbije, Vulin je kazao da se sa tim predlogom nije složio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Ministar Stefanović i ja smo predložili predsedniku Vlade da ojačamo zaštitu naših granica i kroz određene fzičke barijere kako bismo olakšali angažovanje naše vojske i policije, ali on ne deli naše stavove. Ja ću to poslušati i prihvatiti, kao i ministar Stefanović", rekao je Vulin.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vulin: Vučić nije dozvolio podizanje ograde na granici

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Sep.2016

LESKOVAC - Minsitar Aleksandar Vulin kaže da balkanska migrantska ruta "još živi" i najavljuje da će predstavnicima EU uputiti zahtev za veću pomoć Srbiji za sprečavanje ilegalnih prelazaka granice. Dodaje i da premijer Srbije nije dozvolio podizanje ograde na granici..."Bez obzira na formalnu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.