Izvor: RuskaRec.ru, 23.Mar.2017, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska televizija odbila da prenosi nastup Samojlove na „Pesmi Evrovizije"

Evropska radiodifuzna unija predložila je ranije danas Prvom kanalu da organizuje satelitski prenos nastupa ruske predstavnice na „Evrosongu 2017" kako bi ona ipak mogla da učestvuje na takmičenju, uprkos tome što joj je Služba bezbednosti Ukrajine juče zabranila ulazak u zemlju, zbog njenog nastupa na Krimu. DW: Kijev će izazvati nečuveni skandal ako ne dozvoli Samojlovoj da peva „Televizija je postupila u potpunosti u skladu sa pravilima „Evrosonga" i izabrala učesnika takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << koji je Evropska radiodifuzna unija registrovala i koji je i dalje aktuelan. Ona pritom nije imala primedbe u vezi sa Julijom Samojlovom. Po pravilima „Evrosonga" zemlja u kojoj se održava takmičenje treba svim učesnicima da omogući da dobiju vizu za sve vreme trajanja manifestacije. Zabranom ulaska u zemlju Juliji Samojlovoj prekršena su pravila takmičenja", saopštio je Prvi kanal. „Pesma Evrovizije“ 2017: Učešće Rusije pod znakom pitanja „Smatramo da je predlog o učešću na daljinu vrlo čudan i ne prihvatamo ga, pošto je nesumnjivo da je u suprotnosti sa samom suštinom manifestacije, čije je neprikosnoveno pravilo živi nastup na sceni „Evrosonga". Verujemo da Evropska radiodifuzna unija ne treba da izmišlja nova pravila za ruskog predstavnika 2017. godine i da je u stanju da organizuje takmičenje u skladu sa svojim pravilima", kaže se u saopštenju ruske televizije. Organizatori „Evrosonga“ razočarani odlukom Kijeva o Samojlovoj Dvadesetsedmogodišnja Julija Samojlova koja je od detinjstva vezana za invalidska kolica trebalo je da učestvuje na „Evrosongu 2017" sa ljubavnom pesmom na engleskom jeziku Flame Is Burning. Ona je prema žrebu trebalo da nastupi u drugom polufinalnom takmičenju 11. maja. Prvo polufinale zakazano je za 9, a finale za 13. maj. Kijev je stekao pravo da organizuje takmičenje na osnovu prošlogodišnje pobede pevačice Džamale sa pesmom „1944“ koja je za mnoge zbog politizacije bila sporna.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

„Rusija 1“ odbila daljinsko učešće Julije Samojlove na takmičenju za pesmu Evrovizije

Izvor: Vostok.rs, 24.Mar.2017, 10:23

Televizija „Rusija 1“ odbila je daljinsko učešće Julije Samojlove na takmičenju za pesmu Evrovizije, saopštila je televizija.. . U četvrtak je Evropska radiodifuzna unija predložila televiziji „Rusija 1“ da organizuje emitovanje nastupa Samojlove kako bi ona ipak učestvovala na Evroviziji.. . „Televizija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.