Izvor: Danas, 29.Avg.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove kuće do zime

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je juče Obrenovac gde je prisustvovao početku izgradnje prve kuće koja se gradi na parceli vlasnika, a iz sredstava Evropske unije.

Prilikom posete sa njim su bili i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji su obišli porodicu Jovanović u naselju Zabrežje, gde je juče počelo iskopavanje temelja za novu kuću, i porodicu Lalović u naselju Rvati, gde geometri obavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pripremne radove.

Mali je najavio završetak izgradnje kuća za dva i po meseca.

- Ovo je početak izgradnje prve od 60 novih kuća koje su u potpunosti uništene u majskim poplavama. Bilo je potrebno malo vremena da bi se krenulo u obnovu i izgradnju novih kuća, pre svega, zbog procedure Evropske unije i odabira izvođača radova. Kada je reč o nasipima, na tom pitanju intenzivno radimo sa Evropskom unijom i Vladom Srbije, kako bi radovi što pre bili pokrenuti. Projekti su završeni, obavljene su dodatne konsultacije sa predstavnicima JVP „Beogradvode” i „Srbijavode” i pitanje je dana kada će se krenuti u njihovu realizaciju – istakao je Siniša

Mali.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.