Mej spremna da napusti EU bez dogovora o Bregzitu

Izvor: Blic, 30.Maj.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej spremna da napusti EU bez dogovora o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je spremna da odustane od pregovora sa Evropskom unijom o Bregzitu, ukoliko dogovor ne bude dovoljno dobar.

- Bićemo tamo da pregovaramo o pravom dogovoru, ali ono što sam rekla je da je nijedan dogovor bolji od lošeg dogovora. Moramo da budemo spremni da odustanemo - rekla je ona tokom intervjua na Skaj njuzu, preneo je Rojters.

S druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lider britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin izjavio je da bi obezbedio da bude postignut dogovor o Bregzitu sa EU ukoliko pobedi na izborima.

Na pitanje da li bi razmatrao scenario u kojem Britanija ne bi uspela da postigne dogovor sa ostatkom Unije, Korbin je u intervjuu za Skaj njuz rekao:

- Biće dogovora, Mi ćemo obezbediti da bude dogovora.

U Britaniji se naredne nedelje održavaju vanredni parlamentarni izbori, a najnovije ankete pokazuju da se vođstvo Konzervativne stranke Tereze Mej nad opozicionom Laburistickom partijom smanjilo se za šest odsto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mej: Želimo da izgradimo specijalno partnerstvo sa EU

Izvor: B92, 30.Maj.2017

London -- Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da želi da zadrži "duboko i specijalno" partnerstvo sa Evropskom unijom..."Želimo da izgradimo i specijalno partnerstvo sa Evropskom unijom, koje će trajati jer mi napuštamo EU, ali ne napuštamo Evropu", rekla je Mej na pitanje da prokomentariše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.